Nehojaca sa rana nad pupkom po laparoskopii zlcnika.. Čo s tym?

Príspevok v téme: Nehojaca sa rana nad pupkom po laparoskopii zlcnika.. Čo s tym?
joj

Dobry vecer,

ak sa da, prosim o \"lekarsky nazor\". mam 32 rokov a 2.6.09 som podstupila laparoskopiu zlcnika. vsetko prebehlo v poriadku, uz po par dnoch som ani nevedela, ze mi z tela nieco vybrali. urobili mi 3 ranky, nemala som ani \"vyvod\". avsak cca po tyzdni - po operacii sa mi jedna z tych troch ran (rana nad pupkom) zapalila, vytvoril sa mi hematom, absces v rane nad pupkom, rana cca 2 tyzdne pravidelne hnisala. robili mi vyplachy, prevazy, exkochleaciu, betadin. neskor sa rana ukludnila, a zdalo sa, ze sa uzavrela a bude sa dalej hojit, tak sme sa s lekarom dohodli na kontrole dla potreby. ze si mam okolie rany potierat gafrovou mastou. rana sa vsak znova otvorila a mam pocit - laickym okom, ze sa mi vytvoril na 1/2 plochy rany vriedok (akoby zive maso), ktory \"neschne\" a z pod neho zase vyteka, aj ked malo, hnis. mam opatovne navstivit lekara, je to vazne?
(pre upresnenie - lekar mi pri zisteni abscesu povedal, ze pocas sitia ran zvolil inu ako standardnu metodu sitia, udajne len zvnutra dutiny brusnej a na povrch nedal stehy ale len \"steristripy\")
vopred dakujem za akekolvek odborne info, ci nazor, nakolko zvazujem, ci nezacnem lekarovi klast ohladom toho sitia viac otazok, ci to v minulosti pouzil aj pri inych pacientoch alebo ci ja som bola \"prva\").

erika1235

dobry den, mozem sa opytat ako ste vyriesili ten problem s nehojacou sa ranou ? som teraz po operacii zlcnika a mam ten isty problem , dakujem za odpoved

Peto T

Popri uvedených veciach, odporúčam na zrýchlenie hojenia vitamín C aspoň 1000mg denne, kľudne aj viac, v rozdelených dávkach počas dňa. Nevhodné pri poruchách obličiek a metabolizmu železa a medi.

Vhodný by bol aj niacín (B3), ale ťažko sa zháňa samostatne, a každopádne B-komplex (napríklad pangamín). Zinok 20-25mg denne tiež dobrý nápad.

Hojenie podporuje aj vitamín E, a najlepšie pracujú spolu.

Veľa piť.

ifka1

zozen si doxybene s entizolom, vyluc zo stravy vsetko sladke a na cas masove vyrobky.o 48 hodin uvidis ako sa ti neuveritelne rychle hoji brucho.

Ivka 1

Joj ak chces , mozes mi napisat na mail.
Spominane prirodne doplnky pomohli aj bez navstevy lekara . Doma ich pouzivame na rozne poranenia,popaleniny, zle hojace sa rany. Synovi som nimi pomohla pri sinuse pilonidalis - mal otvorenu hnisajucu ranu v oblasti kostrce a zahojilo sa to bez chirurgickeho zakroku,ktory sa bezne praktizuje.

jajaja295

joj
mne ked sa nehoji rana, tak si na to davam rozmliazdeny skorocelovy list a rana sa mi zahoji
naposledy som si tak vyliecila prst, ktory mi zasivali na chirurgii a riadne mi nahnisal a ako som si tam prikladala ten list, tak sa mi to v pohode zahojilo

joj

Ivka1: a RNG: dakujem za rady. este ma napadlo, klasicka cibula - obklad - by nepomohla? k lekarovi sa mi totiz velmi nechce, na jednej strane mi to az tak vazne nepride, je to v priemere mozno takych 5 - 7 mm dlzky, ale na strane druhej, neviem, ako to bude dalej pokracovat. keby mi niekto povedal, ze bude ti to hnisat este 2 - 3 tyzdne a potom sa to zacne hojit, tak vydrzim, ale ked to je to, ze netusim co ta ranka mieni robit dalej, ze aby som nieco nezanedbala. strasne sa mi nechce k tomu lekarovi. operaciu zlcnika mi spravil super, citim sa fajn a nic ma neboli, ale to sitie trosku "zmrvil" a ani v tej ambulancii sa mi nezda byt "boh vie co", vsimla som si, ze pise napr. na stroji, ja tam pridem, pozera mi ranu a ani ruky si neumyje :-)

Ivka 1

Podla mojho nazoru by bolo potrebne navstivit znovu lekara, nech sa na ranu pozrie a pripadne ju znovu vycisti. Ranu zasivali vnutornymi stehmi,ktore by sa mali vstrebat ale nie vzdy sa to tak stane a stehy zacnu robit tazkosti. Po vycisteni rany odporucam prestriekavat ranu aloe sprejom s pridavkom propolisu a liecivych bylin , nechat posobit 10-15 minut a potom
natierat propolisovym kremom,ktory ma antibioticke ucinky.

RNG

Infekcie po zasivani su dost caste, ked sa nepouzivaju nite s obsahom striebra. Aj inac sa tam mozu dostat rozne bakterie, aj napriek vsetkym moznym sterilizaciam nastrojov . Uz len styk so vzduchom moze priniest nejake bakterie a kvasne kultury.
Preto je dolezite na ranu pouzit nieco, co je silne antimikrobialne.
Osobne pouzivam na povrch zmes kokosoveho oleja, cukru a par kvapiek citricidalu.
Da sa urobit aj miestna iontoforeza striebra, co sterilizuje danu oblast hlbkovo.
Lekari to po case riesia otvorenim a vyskrabanim rany, sterilizaciou celej oblasti jodom alebo peroxidom vodika a opatovnym zasitim

Mikrobialna pricina alebo dokonca paraziticka sa casto neda vyliecit atb.

Na virusy treba zosilit viralnu imunitu, na plesne a kvasinky treba pouzit prislusne protiplesnove a protikvasinkove prostriedky, to iste plati na parazity, na ktore treba pouzit protiparaziticku kuru.

Spomeniem tu aj transdermalnu iontoforezu striebra. Ta je prave velmi dobra na problemy okolo zubov a celusti.Tiez hnisavych acni, vredov a podobne.

Jednoduchy navod je:

Zober strieborny predmet-najjednoduchsie striebornu lyzicku,, pripoj drotom na + pol 4.5 voltovej baterie, na minus pol pripoj obycajnu lyzicku, tu chyt do ruky.

Striebornu(+) daj na postihnute miesto a drz niekolko minut par krat denne.Mozes ju drzat v rukavici.

Prud sa da regulovat podla toho, ako zvieras tu obycajnu lyzicku alebo nakolko mas vlhku kozu. Strieborna lyzicka nesmie "stipat", vtedy je prud privysoky.

Ja som si takto odstranil uz parkrat zapal pod zubami.

Inac protizapalove tiez pomozu ciastocne, hlavne curcumin, dumbier,MSM boswelin,tiez bromelain a ine enzymi pomozu tu oblast vycistit po zniceni mikrobialnej priciny.