chcela by som si spravit test na rokovinu koze ale neviem ako sa to robi,kolko to stoji atd.viete mi poradit?nemam nic na pokozke preco by som si mala nieco take robit ale len tak by som si ju chcela dat vysetrit.dakujem
testy na rakovinu koze.viete mi poradit ?
dolezite.sk
toto vam vsetkym pomoze
Dobry den. Chcela by som sa spytat ohladom znamienka, ktore sa mi objavilo pred rokmi v dekolte a behom zimneho obdobia sa zvacsilo a zdurilo. Kozna doktorka mi povedala, ze to znamienko nie je ale asi nieco pigmentoveho povodu. Ked sa pozerala cez taku smiesnu lupu tak povedala, ze je to zaujimave a poslala ma k inej koznej. Neviem co si mam o tom mysliet. Bojim sa, ze by to mohlo mat aj rakovinovy povod a mozno aj preto ma poslala inam. Nevedeli by ste mi poradit, co mam teda robit?..ja chcem to "cudo" len dat prec, pretoze je to neesteticke, a vela znamich si myslelo ze to mam kliesta, a ked som ich vyviedla z omylu tak ostali zhrozene na mna hladiet a radili to vybrat..dakujem..
nakolko ide o kozu, ktora je viditelna na rozdiel od vnutornych organov, tak pokial dobre viem, ziadny krvny test sa nerobi. vysetrenie sa robi pohladom a znamienka sa vysetruju dermatoskopom. ak na kozi nie je nijaky mimoriadny prejav- zapalene, zdurene, velke, alebo rastuce znamienko s nerovnakym sfarbenim a neostrymi a nerovnomernym ohranicenim- tak nie je dovod na paniku.