mozte mi prosim niekto fakt detailne vysvetlit o co ide? kolko coho treba prijat, a naopak kolko coho treba vydat pri cviceni, co je co, ci sa to nejak da jedno na druhe premenit a tak dalej? myslim pri chudnuti samozrejme :)
Kcal a KJ - kto sa v tom ma vyznat?
Všetci tu píšu o Kj a Kcal ,, ale absolutne tomu nechápem ,,, predsa všetci meriame svoju hmotnosť v Kg .. zauímalo by ma teda čo znamená ak mám napr. denne vydať 1909 kcal, kolko to je v prepočte na kilogramy? ,, ja tomu vobec nerozumiem .. najde sa tu niekto kto to vie stručne vysvetliť? .. dakujem
tiez niektore vyrobky maju oznacene aj 100 gramov ze kolko ma kcal, a niektore vyrobky maju taku dodatocnu tabulku, okrem 100 gramovej je tam aj 25 gramova....
tak sa pozri ci tych 55 zodpoveda 100vke alebo 25ke...
iwuska.. ak mas rastlinne maslo LIGHT .. tak kludne tam moze byt napisane 55 kcal,,, ale vsetko sa rata na 100 gramov...
Napríklad na masle je že
kcal
55
3%
Neverím tomu, že maslo je také ,,zdravé"...
je to 4,2 alebo rovno 4 ..ak mas vysledok kcal vinasobis 4 a mas kj ale to co ti vide ak to vinasobs napr 1000.4 = 4000 tak mas vlastne 4000 kj ale co to s tym neviem. bud ti to vynde co mas prijat ty konkretne s tvojich vypoctov alebo co to je neviem ani ja :D
zdenka,je to opacne 1kcal = 4,2Kj...
niekde som citala ze ak vynasobis pocet kcal cislom 4,2 dostanes pocet kj
cize 1 kj = 4,2 kcal