Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

externisti mozu brigadovat?!

Príspevok v téme: externisti mozu brigadovat?!
Laurin

Ahojte,

som externa studentka, ale popritom nepracujem, som evidovana na urade prace. Je mozne, aby som v lete mohla ist brigadovat, ked som tam evidovana?! Alebo jednoducho externisti nemozu mat brigadu, nevie mi niekto poradit?
Uz som pocula aj to, ze kedze som externistka, nie som studentka takze nemozem a zas popri UP neviem, ako by sa dalo. Mozno by som tam ani nemusela zaniest nejaky papier, nemusia tam predsa vediet, ze brigadujem. Ale neviem, ako je to s tym externym studium. Musi byt predsa nejaka moznost, ako ist pracovat, a nesediet doma. Normalnu pracu som, bohuzial, nestihala, bolo to nonsense, bud skola, alebo praca, takze som si vybrala, ale zas doma sediet nechcem. Blizi sa leto a co dalej? vie mi to niekto vysvetlit?:(

katka...

Ak hned po SŠ, pojdes na VS, tak sa nikde hlasit nemusis. Myslim, ze po skonceni SS si studentkou az do konca augusta. A ak potom pojdes hned na VS, tak si studentkou od 1. septembra. Cize dalej si studentka, az kym neskoncis vysoku skolu.

Andrea.

Ja buduci rok končim SŠ a ak pojdem na vysoku, denne študium, tak sa musím ísť hneď po skončeni SŠ zahlasiť na urad prace? (či stači na socialku?)Aby mi celych tych 5 rokov, čo budem na vysokej platili zdravotnu poistku oni? Ako je to prosim vas?

lenka....

Pridavam sa k tym, ktori studuju externe, pracuju a staraju sa aj o rodinu. Ked sa chce niekto naplno venovat skola, ma ist na denne studium. To co je lza logika, ist na externe a sediet doma??? V zivote som tahak nemala a studujem informaticko-technicky smer, obor ktory je dotovany EU,takze nozes verit, ze z bezplatneho studia nas pretrieduju ako sita:))) Je to len o prioritach a chceni.

BRIGADOVAT mozes samozrejme len v sulade s podmienkami uradu prace - najlepsie je sa spytat, to ci studujes externe nema ziadny vplyv. Odovody si musis platit sama, ak nies si na UP a presiehanes povoleny zarobok propri evidencii v nezamestnanosti.

klarka12

ja naozaj milujem taketo dristy. tak preco si potom sla na externe a nie na denne??? toto vazne nepochopim- ja som tiez externistka, mame toho vyse hlavy, ci cez tyzden, ci skusky, statnice, vsetko a zabera to naozaj kvantum casu, ale na tahakoch neprechadzam, venujem sa skole naplno, popri tom pracujem, mam aj brigadu na vikedny a stiham aj zaluby, tak ja vazne toto nepochopim, ako sorry, ale prides mi strasne leniva...

Laurin

Ahoj ludia,

dakujem za dotazy.

majočkaaa- na absolventske praxi som bola este minuly rok, ked zadavalo za to iba nejakych 1 300sk, dnes je to uz v 5000 nieco tusim (v sk samozrejme :-P ). Takze to je super vyhodne (ved ber do uvahy ze "pracujes" 4 hodiny, cize poldna a ked si to prepocitas, zarobis este lepsie ako niekto, kto pracuje normalne...pri tych nizkych platoch), skoda, ze ked som praxovala ja, tak som dostavala take male bubaky. A na absolventsku mozes ist iba raz.

ndgnxn- to bola co za hlupa pripomienka? Moja otazka bola normalne polozena, je nemyslitelne, aby som vedela, ako to chodi, pokial s tym nemam skusenosti.

mimkackaaaaa- skusala si uz externe studium popri praci?! Tak si to vyskusaj, lebo nie vsade je to rovnake! Ked sa chces ucit, venovat sa tomu a nie prechadzat na tahakoch a stasti, ako to robi aj vacsina dennych (ze?) tak to nejde. Navyse mam skusky normalne s dennymi studentmi cez tyzden a kazdy ti serie na hlavu, ci si externa alebo nie (najma v praci). Ked sa ti nepaci mozes ist. Taky je tam pristup. Takze prepacte, ale ked neviete ako to chodi, radsej budte chodte. Vam zarucujem, ze by ste niektore skoly nestihali, take to je drenie. to, ze ste denni studenti, nezmanena, ze pracujete na sebe viac. Mnohi moji kamosi sa nenadru ani z polovice tak, ako ja a su denni. A nieto este statnice a ine veci, kde z nich prejde kazdy, este aj ked mak vedia...

Naozaj mi to nenapdne dobre, ked si denni studentici myslia, ze heh, externe studovat je ake lahke, lahko si prejdu, ved ich beru s rezervou. zmierte sa s tym, ze NIKOHO NEBERU S REZERVOU, NEBERU NA TO OHLAD, KAZDY SI JE ROVNOCENNI.

Kajjka- nemusim byt na urad prace povinne, som tam dobrovolne, aj prave preto, ze inac by som si poistovnu musela odvadzat sama. Takto to aspon plati UP. Snazila som sa najst si par hodinovu brigadu, ale tu je to nemozne. Mozno keby som bola z vacsieho mesta.
Ja s pracou nemam ziadny problem, som zodpovedna a pracovita, ale nedaju sa naraz precizne robit dve veci a ta skola si vyzaduje naozaj vela casu. a v robote by mi tolke hodiny netolerovali.

pre kajjku

A vies, ze mne to nik nemusel hovorit? Existuje internet - pouzivas ho a clovek sa dozvie viac, ked si info pohlada sam, ako da blbu otazku, ci za neho bude platit odvody skola :) Ako sorry, ale toto je hlaska mesiaca.

kajjka

Tak fajn inteligent/ka prepač že sme sa nenarodili s takymito informaciami tak ako ty. Myslím, že nikto sa nenarodi s týmito informaciami ako to chodi na školach.... a musi im to niekto povedať tak ako aj tebe to niekto povedal ako to je.