Ahoj ludia,
dakujem za dotazy.
majočkaaa- na absolventske praxi som bola este minuly rok, ked zadavalo za to iba nejakych 1 300sk, dnes je to uz v 5000 nieco tusim (v sk samozrejme :-P ). Takze to je super vyhodne (ved ber do uvahy ze "pracujes" 4 hodiny, cize poldna a ked si to prepocitas, zarobis este lepsie ako niekto, kto pracuje normalne...pri tych nizkych platoch), skoda, ze ked som praxovala ja, tak som dostavala take male bubaky. A na absolventsku mozes ist iba raz.
ndgnxn- to bola co za hlupa pripomienka? Moja otazka bola normalne polozena, je nemyslitelne, aby som vedela, ako to chodi, pokial s tym nemam skusenosti.
mimkackaaaaa- skusala si uz externe studium popri praci?! Tak si to vyskusaj, lebo nie vsade je to rovnake! Ked sa chces ucit, venovat sa tomu a nie prechadzat na tahakoch a stasti, ako to robi aj vacsina dennych (ze?) tak to nejde. Navyse mam skusky normalne s dennymi studentmi cez tyzden a kazdy ti serie na hlavu, ci si externa alebo nie (najma v praci). Ked sa ti nepaci mozes ist. Taky je tam pristup. Takze prepacte, ale ked neviete ako to chodi, radsej budte chodte. Vam zarucujem, ze by ste niektore skoly nestihali, take to je drenie. to, ze ste denni studenti, nezmanena, ze pracujete na sebe viac. Mnohi moji kamosi sa nenadru ani z polovice tak, ako ja a su denni. A nieto este statnice a ine veci, kde z nich prejde kazdy, este aj ked mak vedia...
Naozaj mi to nenapdne dobre, ked si denni studentici myslia, ze heh, externe studovat je ake lahke, lahko si prejdu, ved ich beru s rezervou. zmierte sa s tym, ze NIKOHO NEBERU S REZERVOU, NEBERU NA TO OHLAD, KAZDY SI JE ROVNOCENNI.
Kajjka- nemusim byt na urad prace povinne, som tam dobrovolne, aj prave preto, ze inac by som si poistovnu musela odvadzat sama. Takto to aspon plati UP. Snazila som sa najst si par hodinovu brigadu, ale tu je to nemozne. Mozno keby som bola z vacsieho mesta.
Ja s pracou nemam ziadny problem, som zodpovedna a pracovita, ale nedaju sa naraz precizne robit dve veci a ta skola si vyzaduje naozaj vela casu. a v robote by mi tolke hodiny netolerovali.