Diky tym, co ste si dali namahu a normalne mi odpovedali.
Vy, co ste ma iba znosili, sa niekam strcte, ja som sa normalne nieco spytala, myslim, ze je to logicka otazka a dufala som, ze mi s tym niekto poradi, resp.povie svoje skusenosti. Akoze sorry, zalozim si jedno forum, lebo fakt som to nevedela vygooglit, ziadne podmienky atd, a niektore ma tu brutalne znosili. Je to plno tem, otrepanych, ale ja, co sa fakt chcem spytat nieco, co nedokazem najst a takto si ma podate. Diky, ste zlati, fakt...
Btw, tie tahaky ste nepochopili, takze kaslite na to, reagovali prave taki, co to zle pochopili, ale neva :-P. Mozno som sa aj ja zle vyjadrila, nerieste to, nema to zmysel.
klarka12, NEEXISTUJE, ze studujes externe, popri tom pracujes a este aj brigadujes a staras sa o rodinu a stihas este aj zaluby!! To potom neviem aku skolu studujes, lebo toto keby ti precital nejaky externista, tak ta vysmeje.
A ked sa tak velmi pytas, preco som nesla na denne, tak tu mas odpoved, ale uz mi naozaj nereagujte spat, lebo som z toho uplne nestata, jak ste ma tu okvakali, nech toto vymazu dokelu, celu tuto temu, aj vasu ochotu.
Klarika, ja som si ukoncila strednu skolu (s vyznamenanim, na margo veci). Na vysku som hned nesla, ani som si nebola ista, ci mam ist, kedze skola pre mna stale znamenala velke stresy. Vela som sa ucila, strasne som sa bala pisomiek, pravidelne som vracala, psychika mi nevladala, ked som nieco nechapala, alebo mi to neslo. Tak som si chcel usetrit nervy od VS, kde som vedela, ze je drina (na podaktorych, NAOZAJ zalezi, co a kde studujes). Zamestnala som v praci, kde som robila od pondelka do soboty (cize nedelu som mala volnu iba). Sef ma mal velmi rada, naozaj velmi, videl, ze som snaziva, bol spokojni a sam mi raz povedal, ze nepochopi, preco dievca ako ja, nejde na VS, ze vidi, ze tam patrim, nech sa neuspokojim s takymito vecami, ked mam naviac. Tak som teda dala na neho, ano, bol to on, ktory ma k tomu pohol. Tak som si teda podala prihlasky a zacala sa pripravovat. Podala som dve denne studia. Do Bratislavy ma, bohuzial, nevzali, bola to tesnotka, ale co sa da robit, nevyriesilo to ani odvolanie. Vzali ma vsak do BB, tak som teda nastupila tam. Potom som uvidela volne miesta na dalsej skole v NR, bolo to vsak uz iba externe s prijimackami, zaujalo ma to, tak som sla, a prijali ma tiez. Takze som studovala dve skoly prvy rok naraz. V Bystrici som sa naozaj nenamakala, bola to tam sama zabava, netrebalo sa vela ucit, ale ani mi to vela nedalo, vlastne nic. Ked som mala ucebnicu a papiere v rukach, bolo to kvoli nitrianskej skole, lebo tam nam nedali ani vydychnut. Pisomky, prace, seminarky a nie take veci, ze si chytis google, ale take, za cim sa riadne nabehas. Kedze ma to bavilo viac, aj uroven bola ovela vyssia a narocnejsia, rozhodla som sa iba pre nu (na druhej mam odklad, ale asi tam uz nenastupim)takze zamestnala som sa. Podarilo sa mi, aj ked na vela miestach tuto, potrebuju soboty! Druhy rok, vsak uz moja skola pozadovala chodenie do skoly aj v piatky(!), mali sme prax, povinnu, dvojtyzdnovu, tak mi povedz, kedy pojdes na prax, ked pracujes?! Kazdy pracuje max do 7dmej!! takze sa rozluc s tym, ze po tvojej praci, este pojdes na dalsie 4 hodiny niekam praxovat cez dve tyzdne. Mali sme z nitry povinne chodenie aj do ba (raz za mesiac, mali sme tam cviky). Tymto mi to cele padlo, pretoze som jednoducho nevedela byt v praci. Preto som sa pytala na tu brigadu. Nie je to nic s lenivostou, nie som leniva, praveze rada pracujem. Odkial som ja mala vediet, ze takto dopadnem???!! Myslim, ze nikomu nie je dobre, ked sa musi spoliehat na inych a vlastne si ani nic nekupi, neprispeje, lebo nema s cim. Ja to chcenie mam, iba sa mi nedari.
Ale to ti neverim, ze stihas tie veci, co si popisala. Ja ked som prisla domov, bola som ako mrtva. Zacinala som o 9-tej, koncila o 18-tej. Prisla som domov, bola som znicena a o 21-tej som niekedy uz aj spala. Zvycajne som sa ucievala v pondelky a utorky, ked som mala este sil, a potom opakovala. V nedelu som mala zaberaky, nemala som cas ani na priatelov/priatela. Viem, ze su taki, co studuju, pracuju a maju aj rodiny, ale tam vydatne pomahaju aj manzelici, lebo mi ver, nedokazali by to (aspon na tejto skole). Ja sa nelutujem, chcela som iba rady, pomoc s tou otazkou...a co som dostala?! Dobry zjeb. Akoze... neraz, som tu ludom pomohla, nielen dala nazor, ale im aj hladala pomocky, veci atd... nikdy, hrdo vyhlasujem, som nikoho nepodkopla kvoli otazke a tuto to mam spat. Akoze fakt kaslem na takychto ludi.
A uz mi sem, prosim, neprispievajte. Nie som na to zvedava a tym vdaka, co mi normalne odpisali. Mate to u mna!