Chcela by som sa naučiť rýchlo písať na počítači, ale stale musim pozerať, kde sa nachadza určite písmenko a to už som dosť toho popísala. Ako to robite vy?
Ako sa mam naučiť rýchlo písať na počitači? Poznate nejaký trik?
ano vďaka ADK čiže strojopisu na OA čiže na škole... to je iné ako keď sa učíš na nete a pomocou chatovania.. tam platia iné pravidlá tam musíš bezchybne a rýchlo potom máš rôzne pravidla ako aj norma tabuľky a také blbosti ael to neni dôležite pre tých čo chcú len rýchlo písať
a vy ste na skole akoze nemali strojopis? :-O ja som sa naucila rychlo pisat aj vdaka internetu a chotavaniu na roznych chatoch...
Ok pozerala som so niečo na nete, tam je aj nakresleny prstoklad, tak to podla toho skúsim.
Ano, chat alebo nejake hry /napr. Typing Maniac na Facebooku/
Najlepsi trening je chat. Ja som sa super rozpisala pri chatovani cez skype, ked som bola rok v zahranici a bol to jediny sposob kontaktu :-))
je to fakt iba o cviceni, moji teraz uz byvali spoluziaci mali aj po 4 rokoch problem cize je to individualne, ale urcite to chce cvik a presne ako ti radili nizsie skus si pohladat niekde na nete ze ako maju byt rozlozene prsty a podla toho sa uc najprv ten stredny rad kde su pismenka asdf jklô a postupne pridavat jedno dve pismenka mozno by bolo najlepsie keby si si od niekoho pozicala knihu z OA na administrativu
cvičiť, cvičiť, cvičiť a cvičiť =) tiež mám obchodku a viem o čom hovorím =)))
presne ako píše podo mnou... aj ja viem prstoklad ale to vďaka škole obchodnej... tam je na to predmet. chce to veľa tréningu.. a cviku... je to veľmi užitočná vec všetko máš rýchlo napísané.. a vôbec sa nepozerám na klávesnicu.. to sme mali zakázané musíš si stiahnuť program tuším sa to volá ATF a to sa naučíš. hlavné písmenká sú asdf jklô tam máš položené ruky ako základ a od nich sa ti prsty dávajú hore a dole... musíš vedieť toto na 100% bez pozerania na klávesnicu a tak as ad af aj ak al aô a takéto rôzne kombinácie! potom môžeš isť na horný rad písmen a spodný teda postupne toto nebudeš vedieť za dva dni ale za dva mesiace aj to keď budeš usilovná! je to ťažké teda na trpezlivosť a aby si sa nemýlila teda tie písmenka preklepy a tak :)držím palce
Zozen si nejake materialy, z ktorych sa uci strojopis. Najlepsie by bolo keby si sa naucila prstoklad. Mozes to zvladnut aj bez ucebnice, len potrebujes vediet, kde ktory prst patri, teda na ake pismeno. Potom napis par riadkov z kazdeho pismena. Potom kombinacie pismen, napr. asdf jklô atd. A dalej je to uz len o cviku.
neviem, či sa to dá naučiť len tak, asi triky neexistujú, snáď ako nás naučili na strojopise, najprv sa naučiť ovládať jeden riadok s písmenkami, potom pridať ďalšie písmenká a tak