Chcela by som sa naučiť rýchlo písať na počítači, ale stale musim pozerať, kde sa nachadza určite písmenko a to už som dosť toho popísala. Ako to robite vy?
Ako sa mam naučiť rýchlo písať na počitači? Poznate nejaký trik?
Nácvik strojopisu online a zadarmo:
skus vela chatovat :)
myslite ze sa da este naucit prstoklad ked uz mam natrenovane rychle pisanie bez neho ??? :D
choˇ)d na ppokec a tam píš a píš do ošalenia a budeš písa´t rýchlejšie, uvidíš.
Najlepšie sa natrénujete 10 prstami na klasickom písacom stroji, na klávesnici to už pôjde ľahšie - mne to pomohlo.
podla mna najrychlejsie sposob je 10 prstami, a za pol roka sa to da perfektne naučiť. Chodím na obchodnú akadémiu - tam som sa to naučila. Vela štastia!!!
na to, aby sa clovek nemusel pozerat na klavesnicu ale na monitor a sledovat, ci pise spravne potrebuje vediet desatprstovu metodu... su na to programy rozne a dokonca aj knihy, co ja by som viac knihy odporucala... je to drina a makacka, ja som sa to cely rok ucila ale vysledok je bombovy...
prax. ja mam na gympli informatiku, ale tam programujeme a tak, inak dako nepiseme, ale vzhladom na to, ze v kontakte s pc som odmala, tak pisem rychlo, a nemusim ani kukat na klavesnicu... chce to len cvik. postupne si zapamatas, kde je ktore pismenko a znak, a pojde to automaticky:D.. drzim palce.