prosim o radu: som v 7.mes.tehotenstva ale som teraz chorá, mozem brat homeopatika /ako paragripe, cephyl/, su neškodné? na letáku nie je napísané že sa nemajú užívať v tehotenstve a ani v lekárni nevedeli.
Ake homeopatika v tehotenstve
Jedna sa uzdravila vdaka homeopatikam, fakt nechapem:D
Prirodny je aj hadi jed.
To ze je nieco prirodne z toho este nenamena , ze je to neskodne alebo dokonca uzitocne pre nas.
Na to plati len dokaz(viacnasobne opakovany s velkym poctom ludi, aby to bolo statisticky pravdepodobne, nie len nahoda) v doublind teste, tak ako sa to robi s inymi liekami alebo doplnkami potravy.
homeopatiká a bylinky nie sú to isté. Zatiaľ čo napr. bylinkové čaje účinkujú na základe skutočne prítomných liečivých látok v liečivých rastlinách, homeopatia sa za prírodné liečivo len vydáva, v skutočnosti je okultného charakteru a funguje na princípe bielej mágie. Logicky sa totiž nedá vysvetliť tvrdenie homeopatov, že homeopatikum je účinnejšie, keď je účinná látka v ňom čo najviac zriedená, alebo dokonca sa v ňom nenachádza ani gram tejto účinnej látky. V homeopatii teda nepôsobia žiadne účinné látky na prirodzenej báze (okrem placebo efektu), ak jej účinky presahujú možnosti účinkov placeba, tak ide o nadprirodzené účinky. Homeopati sa netaja duchovným - okultným pozadím fungovania homeopatie. Okrem poškodenia telesného zdravia ich užívatelia riskujú aj vznik problémov v psychickej rovine. V tehotenstve by som ich už vôbec neužívala - nikdy si totiž nemôžem byť istá, akým neblahým vplyvom môžu pôsobiť nielen na mňa, ale ešte aj na moje dieťa.
preco by si ich nemohla?ved to je cisto prirodne..jasne ze mozes..hocijake...