Streptokok v posve...

Príspevok v téme: Streptokok v posve...
Eviku555

Gynekolog mi z kultivacie zistil masivne streptokoka anhemolitickeho. Mam antibiotika a cipky Macmiror. Povedal ze partnera zatial netreba liecit. len mne to nejde nejak do hlavy...nechcem zbytocne do seba pchat antibiotika po ktorych mam vzdy kopec dalsich problemov..gynekolog spominal ze ten streptokok zvykne byvat aj v hrdle..
co myslite prenasa sa streptokok aj ked sa z partnerom bozkavame, pripadne mame oralny styk..tak potom to moze byt dookola, nie?

zuzusa

Zdravím RNG chcem sa spýtať. Známy mi odporučil miesto toho citricidalu kapucínkový extrakt. Obmedzila som trošku stravu na určité veci a zvlášť na sladké a cukry. Tak neviem ale nedarí sa mi ho zbaviť toho streptokoka.

RNG

streptococcus haemoliticus A sa da znicit roztokom citricidalu aj vo velmi malej koncentracii 20 ppm(20 mg na liter vody)
Pitie "horkacu"(35 kvapiek citricidalu na liter vody) tiez vyplachy s nim, kvapky do nosa a oci su koncentracia zhruba 945 ppm, tj rozriedene aj 20 krat este stale strep. Haem. A znici.
Vypitie toho roztoku za den PO MALYCH GLGOCH postupne zvysi v celom tele hladinu nad 20 ppm, tj nikde ten spomenuty streptokok okrem dutin nemoze prezit. A dutiny sa daju vyplachnut.
Pritom v crevach koncentracia nedosiahne 200 ppm, lebo sa maly glg v zaludku zakazdym rozriedi a teda su probiotika neporusene.

Eviku555

Skor ja mavam problemy ale nie z hrdlom ale mavam caste zapaly prinosovych dutin, asi moze ten streptokok suvsiet aj s tym vsak?

Eviku555

tip-nie jeho hrdlo nebolieva, anginy nemava a chory byva tak max raz rocne aj to len jeden dva dni zvysena teplota da si paralen a je ok. ja som ho uz raz davnejsie prehovorila na vysetrenie , len co z toho ked odmieta brat akekolvek lieky je totalne proti liekom. raz mu moj gyn. predpisal entizol ked sme mali iny problem boli tam tabletky na 5 dni, vravel ze ich berie , teraz po roku som mu ich nasla nedouzivane , uzil z nich 4.. pritom ked som sa ho opytala ci ich berie vzdy sa rozculil ze mu neverim..tazko to je s nim s takymito vecami...

tip

To je najhorsie, ked chlapi nechcu ist nikde na vysetrenie, lebo ved im "nic nie je nikdy":) a potom si to vzdy vacsinou zeny odskacu. Chlapi si vobec nepripustaju, ze by im mohlo nieco byt. A pritom toho streptokoka moze mat v hrdle uz velmi velmi dlho. A nebolieva ho aj hrdlo? Ale ani nemusi, ak je uz zvyknuty, ze ho tam "chova" dlhsie. Vela stastia.

Eviku555

Je mi uplne jasne ze terza nic, k doktorke ho asi nedostanem. apson myslim skusim s nim prehovorit, tiez si myslim ze to moze suvisiet a je jasne ze ho urcite ma kedze mi ho zisli piatok a predtym sme cely tyzden boli spolu...
spytala som sa lekara ci trbea aby sa liecil aj on povedal ze zatial nie len ak by sa to opakovalo, ja ale nemienim terza brat jedny antibiotika aked sa mi to o mesiac zopakuje znova dlasie..

tip

Ja si myslim, ze sa to da preniest aj pri oralnom sexe, ale mala si sa radsej este spytat lekara. Takze radsej ziadny druh sexu teraz a pre istotu nech skusi ist partner na vyter hrdla, ci nahodou nema toho streptokoka aj on a ci si ho nedostala od neho, lebo potom sa to moze stale opakovat.