Z coho priberam?

Príspevok v téme: Z coho priberam?
majuska_

Je mozne, zeby som priberala aj z liekov (Zodac, Symbicort, Euthyrox 100)? Pred asi mesiacom som mala 78 kg a teraz som sa vazila a mam 80,5 kg. Mam 178 cm. Chccem velmi schudnut aspon na 70 kg. Ale najprv mi postaci 75 kg. Tak do augusta by sa to malo podarit nie? Dnes som jedla:

R: kukuricny chlebik so sunkou a zeleninou
O: pecena kuracia noha s paradajkou a salatom
V: este neviem co budem jest, ale asi si dam len trebars nejaky salat alebo banan alebo mozno daco ine... neviem

farmaceutka2

z euthyroxu sa chudne( nežiadúci účinok!), symbicort obsahuje antihistaminikum, ktoré môže spôsobiť priberanie na váhe. závisí ako dlho sa užíva a v akých dávkach. dôležitú rolu hrá aj strava a pohyb.päťkrát denne jesť, cvičiť trikrát týždenne, ak máš astmu, odporučila by som skôr plávanie ako aerobic.

A-Z

majuska,
na tvoju otazku "z coho priberam" odpovedam jednoznacne "lebo malo jes"! Mas maly kaloricky prijem, velke pauzy medzi jedlom, preto sa tvoj organizmus naucil setrit prijatou energiou a uklada si ju do zasob. Riesenie? Pomerne velmi jednoduche: Jedavaj 5 - 6x denne male nizkokaloricke jedlo (celozrnne potraviny, chude maso, jogurty, tvarohy, cottage syr, ryby aspon 2x do tyzdna, vela vela zeleniny, netucne vyrobky a nesladke, pozor aj na skryte tuky v omackach, pomazankach a pod. Ovsene vlocky, varene zemiaky, cel. ryzu a cestoviny. Ovocia pomenej a nikdy! nie na vecderu, radsej v doobednajsich hodinach. Zdrave tuky, ako olivovy olej, semienka, orechy). Pozor na mnozstvo. Velmi dolezity je pitny rezim - cca 3l tekutin.
A k bananu - pri redukcii hmotnosti staci 1 banan do tyzdna k ranajkam alebo na desiatu.
K liekom sa vyjadrit neviem, ale poznam mnoho ludi, ktory schudli aj pri poruche funkcie stitnej zlazy. Mozno si to vyzaduje viac sebazaprenia, ale urcite to ide.

natusss

ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy uz 6 rokov asi tiez uzivam Euthirox ale v podstate v mensich davkach len 1 za dena niekedy som mala aj viac a vzdy som mala krasne stihlu postavu 160cm 43kg (vek 12 no pomaly uz 13..) a papam vsetko ovocie zeleninu mäsko vsetko ale musim uz menej sladkosti to ja ziem na posedenie 3 slovakia chips a ece tie velke alebo balik sladkosti este ze nepriberam.. :D ale uz sa snazim zit trosku zdravsie podstatne je ze sa aj dost hybem:) a co sa tyka bananov banany maju hlavne vysoky obsah vlakniny co podpouje travenie... takze treba jest babany pokial ic hnezjete na kvanta nepriberiete sto pro :D skor na opak hh

zuzula11

No, je sice pravda, ze banany maju vyssi glykemicky index - viac cukrov, ale nepribera sa z nich. Ja zjem denne aj 6 bananov a stale som velkost 34-36. No ak niekto chudne, naozaj sa odporuca vynechat toto ovocie. ja by som vsak povedala, ze skor jest banany dopoludnia, daju ti energiu. A co sa tyka tvojho jedalnicka - naozaj jes malo. Pridaj nejaku desiatu a olovrant - ovocie, jogurt, zeleninka - a moze byt.

vevericka

jednoznace z Euthyrox....stitnu zlazu liecia,ale bohuzial dost sa z nich pribera.Nebud z toho smutna a skus radsej po veceroch cvicit.