Ako požiadať o pomoc?

Príspevok v téme: Ako požiadať o pomoc?
axia

Mám 20 rokov a už pomaly 8 rokov trpím hroznými depresiami, smútkom, nepokojom, strašným pocitom vnútornej bolesti a inými pocitmi, ktoré mi robia zo života peklo. Bola chvíľa, keď som to chcela ukončiť, ale našťastie stále žijem (ak sa to za život dá pokladať). Moja rodina nič netuší a ja im to nemôžem a nedokážem povedať. Chcela by som vyhľadať odbornú pomoc, ale nemám tušenie na koho sa mám obrátiť a ako prekonať svoj strach. Prosím poraďte mi, ak máte skúsenosti s psychológmi. Ďakujem

karco

Zajdi najskor k psychologovi. uvidis co ti povie ako budete dalej postupovat. 8 rokov je skutocne dlha doba mozno ti sravi nejake vysetrenie a posla ta k psychiatrovi. nicoho sa neboj. vyhladat odbornu pomoc je to najlepsie co mozes spravit a je to prvy krok k naprave a nie je to nieco za co by si sa mala hambit. ja som mal tiez obrovsky strach, ked som siel prvy krat k psychologovi. ale teraz viem, ze to bolo to najlepsie co som mohol urobit. hlavne mu doveruj. inak psycholog a urcite aj psychiater bude urcite ratat, ze mas strach a ze im asi na prvom sedeni nepovies vsetko. len tam zajdi a uvidis ako sa ti ulavi, ked sa niekomu zdoveris. Vyhladaj obvodneho lekara a on ti nejakych psychologov odporuci. daj vedet ako sa ti dari. drzim palce.

muc martin

Ahoj, zajdi za svojim obvodnym lekarom a on Ta moze poslat, odporucit...
Inak ja takto bezne si pisem s mojou psychologickou...Rad pocuvam nazory nestrannych ludi

brunca

tiez som sla za nim sama od seba a nik o tom nevedel.strach? skor prekonaj strach z toho co by prislo bez pomoci. vyhladaj si v telefonnom zozname najblizsieho psychologa a zajdi za nim- ale ja by som ti skor odporucila psychiatra- nie je to ziadny hanba.