Ahojte všetci tí, ktorí tento rok absolvovali nejaké prijímačky na VŠ. Tak ako ste všetci dopadli? Ste spokojní, či ani veľmi nie? Ja som sa hlásila do BA na matiku, no tam sa mi nezadarilo, tak nakoniec pôjdem študovat ekonómiu na Univerzitu Mateja Bela do BB. Vás ostatných kde nájdeme?:-)
Akú VŠ budete od septembra navštevovať?
Ahojte,nečítala som síce celú diskusiu, ale jedno nechápem, hlavne teba, Marína, prečo si Lily tak zhodila. Má pravdu v tom, že pokiaľ nikdy o danej škole nepočula, nemala si odkiaľ vziať myšlienku, že ľudské sústavy sa dajú študovať aj inde. Ja som chodila na Slovenskú zdravotnícku univerzitu, a to len vďaka kamarátke, ktorej teta tam učila. Inak som ani ja netušila o tejto škole nič, a aj teraz keď ju spomeniem u priateľov, nevedia ani ktorá to je. U nás na škole nestála poradkyňa tiež za veľa, a tú spomínanú knižku nám prišli ponúkať ľudia zo SPN, samozrejme za poplatky. Dcéra chodila na gymnázium, a bola som prekvapená, že im žiadne brožúrky ani informácie nedali. Lily neboj sa, to sa kludne može stať každému, jednoducho hlúpa náhoda.
marina - asi si to nepochopila tak este raz : vedela som , ze existuje cca 5 vysok v BA a nikdy som nikoho nepocula hovorit o niecom inom, tak som si nemala asi odkial vycucat myslienku : ooo asi este jedna bude existovat a asi to bude taka aku chcem ! chapes to uz??? jednoducho som brala co sa ponukalo, a vobec ma nenapadlo patrat po niecom, o com som nikdy nepocula! a okrem toho, moj sen nieje ziadne zdravotnictvo, len ma bavi ucit sa o cloveku a jeho sustavach, tak som sa hrabala v lekarskej fakulte uk.
levicaaaa: tá príručka ešte existuje? :D to ma podrž, keď si pomyslím, že v dnešnej dobe môže nájsť človek na nete všetko, čo chce...ale zas na druhej strane si pamätám, že bola veľmi prehľadná a dosť mi vtedy (v roku 1997) pomohla s výberom vysokej školy.
marína79: táto istá príručka - Kam na VŠ? - "behala" aj u nás po triede. Dala nám ju naša poradkyňa na strednej škole...
Takže ono to funguje aj teraz, v dobe internetu...
lovelylily: keď som ja chodila na strednú, nemali sme žiadne poradkyne ohľadom škôl a internet bol ešte v plienkach. Všetky informácie sme si získavali sami z jednej príručky - volala sa "Kam na vysokú školu." Dnešná mládež má možnosť úžasného prístupu k informáciám, internet, e-mail...ale čakáte len na to, aby vám každý všetko naservíroval na podnose. Čo ti bránilo zadať do googla slová "vysoká škola zdravotníctvo" a trochu sa prehrabať vo výsledkoch? Lenivosť? Neschopnosť? Nezáujem? Je to ľahké, zvaliť vlastné chyby na niekoho iného, že?
hello hello : tak ti drzim palce, na tu fakultu chodila sestra, a veru riadne sa na nej natrapila
cajik: ale tych 5 rokov sa rata hned po ukonceni strednej skoly :) cize ak rok nebudem nikde, mam to take iste akoby som studovala, jednoducho mi to uz prepadne...preto dam tej skole sancu aspon, a uvidime
lovelily- ja som to skor myslela tak, ci nie je lepsie dat si rok pauzu a trebars pracovat :) ako studovat nieco co nechcem a trapit sa..ale to je individualen :)
Ja tento rok nastupujem na Ekonomickú do BA :) Fakulta podnikového manažmentu. Mohla som ísť aj na Mateja Bela do BB, ale to je viac od ruky. Do BA budem cestovať, keďže o intrák som nežiadala. Bývam v TT. Tak dúfam, že dochádzanie budem zvládať :)
melbydelby: presne ten odbor studujem a polovica ludi mi vravi, ze ako som si mohla vybrat taky odbor, ktory nema buducnost a druha polovica mi vravi, ze buducnost ma, nakolko sa Zem ruti do zahuby a ked bude najhorsie, tak budu zhanat envirosov:)) tak teda uvidim, ak dostudujem, ci sa vobec s tym niekde uplatnim. Mozno budem na letisku sysle chytat :D :D alebo ked sa daka gebuzina do vody vyleje, tak ja budem robit rozbory a posudzovat, v akej miere je to nebezpecne pre prirodu :-P
a co hovorite na environmentalistiku? je nejake uplatnenie s tymto?