nedavno som si dala predpisat antikoncepiu a viem ze tabletka sa ma brat v prvy den menstruacneho cyklu... mam si vziat tabletku aj ked teraz mi zacala len taka slaba menstuacai.. alebo skor sa da povedat len take "spinenie"
kedy vziat prvu tabletku antikoncepie
ano s tym chranenim je to pravda... ale predsalen, je to len ten jeden krat, ked sa antikoncepcia zacina brat od zaciatku...
a hovorim ze je to individualne... napriklad ja som to tak mala ze som mala menzes 16 dni ked som zacinala brat... aj kamaratka...
ale na druhu stranu tri kamaratky to mali normal...
a ten "blud" mam od mojej mamy ktora je gynekologicka a od profesoriek ktore ma ucia na medicine
najlepsei je sa chranit sedem dni, a preto je lepsie ju brat v prvy den , lebo po menzese uz ochrana nie je nutna, kdezto, ked ju zoberiete v treti den cyklu, tak sa treba potom este chranit..
*chranena
Hormonálna antikoncepcia sa začína užívať v prvý deň cyklu, v tom prípade som hneď chrána.Je možné začať HAK užívať neskor,v tom prípade sa treba ešte chrániť dovtedy.
mne sa to tiez zda hovadina, lebo ja som mavala menzes 5 dni a teraz mam dva a potom este spinenie aby s anepovedalo... ale vzdy sa vravi, ze tabletka sa berie v prvy den menzesu a nie piaty, ved to je neskoro..
Napodobne.A prvy krat z 5 dni na 3.A to nie som jedina.Je nas dost co mam zname,ale o tom,ze by mali viac ako 2 tyzdne som este nepocula.Preto sa pytam,odkial na ten blud prisla.
zaujimave, ze mne gynekollog povedal prvy den menzesu aby osm vzala tabletku a bolo to ok...a mala som ho dokonca este aj kratsi...
jablonova
a odkial mas tuto informaciu?
antikoncepcia sa ma zacat brat na piaty den od zaciatku menzesu baby!!! ked zacnes brat na prvy, moze sa stat ze budes mat moc dlho menzes, mozno aj dva tyzdne-cely mesiac (samozrejme ten prvy, nie vsetky). Samozrejme je to individualne ale co sa spravnosti tyka, 5. den je ten den!
nechapem preco to niektori gynekologovia nehovoria pacientkam... popravde len 3 gynekologicky a 2 gynekologovia to hovoria (co ja poznam)... to je dost malo na to kolko ich realne je
ano ak je to menstruacia, tak si tabletku zober nevadi, ze je slabsia ako inokedy...