viete mi poradit...dedovi dorezali nohu sa mu upchavali cievy....a je to asi mesiac a uz aj an druhej nohe sa mu to robí, ale uz pri odrezani tej prvej to ledva prezil ma 80 rokov, a eraz by mu uz asi ani srdce nevydrzalo tak nechce si dat druhu odrezat....ako asi dalej postupuje tato choroba ak sa to neodreze?su na to nejake lieky aspon n autiseni ebolesti
Upchatie ciev
Problémy so žilami sa dajú veľmi pekne riešiť užívaním kvalitného Ginka plus ,ktoré obsahuje hubu Reishi (oficiálne sa volá Ganoderma Lucidum) (210 mg v 1 tbl). Jej účinok je známy pri zlepšení krvného obehu, pre zdravé krvné cievy, pri ochrane pečene pred poškodzujúcim účinkom toxických látok. Taktiež aktivuje imunitný systém,plody Schisandry (názov znamená „plod piatich chutí“, pretože má kyslú, sladkú, slanú, páliacu a horkú chuť) (130 mg v 1 tbl), je to stromovitý vinič so strapcami červených bobúľ. Pochádza z Číny, východných častí Ruska a Kórei. Pomáha funkciám pečene a stimulovať imunitný systém,upravené Fo-ti (stavikrv mnohokvetý, koreň) (110 mg v 1 tbl) je to popínavý vinič s veľkým viacročným cibuľovitým koreňom. Koreň pomáha udržiavať hladiny zdravého cholesterolu a triglyceridov.
K tomu užívať Artic Sea je to zmes nenasýtených mastných kyselín Q3 a Q9,ktoré musia byť v pomere 1:3.
Nattokinaza, kde sa dá kúpiť alebo zohnať? Koľko stojí? Mám problémy zo žilami, no moja lekárka mi predpisuje stále len Detralex a Ascorutin, a nohy sa mi len zhoršujú
Eva Meier-
Precitaj si tento clanok.....
www.zdravie.sk
Dobry den.
mohli by ste mi prosim poradit/ vysvetlit??
Moj otec ma 60 rokov a zistili mu uz po 2 krat ze sa mu upchavaju cievy. od februara je na marodke uz bol v 2 nemocniciach v ktorych si podla mojej mienky robili len pokusneho kralika uz mal ist aj na operaciu ale zakazdym ju odlozili z roznych dovodov. teraz uz ma termin v Martine na koniec maja a maju mu zevraj menit cievu. Mohli by ste mi prosim vas objasnit co to vlastne znamena a ake rizika su tu ??? Otcov lekar mu nic nevysvetli a dokonca nebol ani schopny rozlisit priznaky. Prvy krat bol otec v nemocnici koli upchatej cieve v 1986 a to mu ju len preplachovali. Teraz je to horsie a nikto nic nerobi len si musi pichat injekcie a sediet a cakat na nejaky termin v nemocnici..Co robit??
Brandy, napisal som ti
upchata cieva sa prejavi velmi rychlo bolestami. Gangrena sa vytvori az po niekolkych dnoch upchatia. Ak to lekari neriesili, tak je to hruba chyba. nattokinaza zaberie po 2-3 hodinach, davka je 2000 FU niekolkokrat denne. Inac okrem rozbijania zrazenin aj zaroven riedi krv, preto sa nedoporucuje zaroven brat riedice krvi ako warfarin a coumadin. Tie aj tak nie su schopne rozpustat krvne zrazeniny, to si kazdy moze velmi lahko vyskusat v pettriho miske. Ani enzym z prasacich criev, heparin a vyrobky z neho nie je velmi ucinny. Akurat nedovoli dalsiemu vytvaraniu zrazenin a lekari sa spoliehaju na to, ze telo medzitym vytvori svoj vlastny plazmin, ktory zrazeninu rozpusti. Ja osobne by som na to necakal....
Nattokinaza je prirodna a uplne bezpecna, netreba na nu ziadny lekarsky predpis, takze ja osobne ju nosim cely cas v penazenke, ked pocitim nejaku bolest, hned si ju pre istotu dam. Radsej 99 krat zbytocne(inac nie celkom, lebo cisti steny ciev od fibrinov a zlepsuje cirkulaciu)ako raz nedam, ked mam nejaku cievu zapchatu.
Žiaľ lieky na utíšnie bolesti dedkov problém nevyriešia, určite berie lieky na cievy, ktorú mu už nepomáhajú a inú možnosť preto už cievny chirurg nevidí.Denne som vídala v nemocnici podobné prípady ako je ten tvojho dedka i mladších ľudí, ktorí niekedy dlho váhali ak im mali odrezať aj jeden prst na nohe a nenačakali nič, len im museli odrezať aj všetkých päť, či miesto amputácie v oblasti kolena museli amputovať až takmer po bedrový kĺb, gangréna môže postupovať rýchlo.Doplnky vyskúšať môžete, ale aterosklerotické pláty sú už u 80- ročného človeka veľmi hrubé a artérie stuhnuté, operácia asi bude nutná, ak ju doporučujú, doplnky však môže brať dlhodobejšie (ak nemá napr.žalúdočné vredy), v každom prípade by som však aj o používaní voľnopredajných doplnkov informovala lekára, hlavne ak berie lieky ovplyvňujúce zrážanlivosť krvi, aby nebral niečo duplicitne, či aby sa obsahové látky "znášali", neboli voči sebe kontraindikované.
cievy sa cistia lecitinom od tukovych a tukovobielkovinnych nanosov a enzymami(nattokinaza hlavne) na odstranenie krvnych zrazenin-trombusov.
Ak sa to nespravi, tkanivo zacne odumierat a po case nie je ina pomoc nez amputacia, ked ten rozklad nedoziveneho tkaniva zajde pridaleko.
Nattokinaza a lecitin su oba potravinove doplnky a moze ich brat kazdy, komu len hrozia zapchane cievy, nemusi cakat, az sa to stane.
Nattokinaza rozpusta zrazeniny a zaroven zrieduje krv pre lepsiu=rychlejsiu cirkulaciu.
Regeneracia tkaniva je mozna, ked sa obnovi cirkulacia.
Na regeneraciu su potrebne velke davky vitaminu C(10+ gramov) a minimum 800 IU vitaminu E. Samozrejme aj rozne aminokyseliny, ako napr arginin , ornitin a cystein(teda aj forma NAC)-niekolko gramov z kazdeho.
Na dekubity(rozpadajuce sa nedozivene tkanivo)je dobra zmes kokosoveho oleja, praskoveho cukru a niekolko kvapiek citricidalu na potlacenie mikrobialnych rozkladov.
Ked sa spravna cirkulacia obnovi(odopchaju sa cievy) tak je mozne dekubity vyhojit.
Dokonca som videl štúdie o tom, ako vitamín E pomohol vyhojiť aj nepekné dekubity (rany s odumierajúcim tkanivom).
Ale neviem, či sa v tomto štádiu dedo ešte môže vyhnúť operácii. A ak by sa to zanedbalo, mohol by zomrieť.