Zdravim. Strasne casto sa mi stava, ze mam zapchaty nos. Vlastne nikdy nemam snad odopchate obe dierky - mozno tak, ze jednu uplne, druhu tak dopoly. Vecer sa mi zapchava aj viac. Toto mi vobe nevadi, ale potom pride obdobie, ked sa mi zapchaju na nevydrzanie (asi kazdy druhy mesiac) a trva strasne dlho, kym sa mi zas odupchaju do tej "znesitelnej" fazy.
Toto pretrvava uz roky a kedysi davnejsie mi vysetrovali nos, ale nic nenasli (ziadne polypy atd), avsak to nic nemeni na tom, ze to mam cele zahlienene. Mozem mat aj opuch od nosnych kvapiek, ale tie uzivam mozno tak tyzde-dva, potom ich vysadim minimalne na tie dva mesiace.
Z nosa mi idu inac velmi huste sople (aj to je veda vyfukat...podari sa raz za cas), az sa cudujem, ako sa da take nieco vyfukat, preto viem, ze od kvapiek to urcite nie je. Su slabozltej farby (obcas - zriedkavo s primesou krvi, alebo takej cervenkavej farby). Zvycajne mam vsak take mensie sopliky, ale ako maly lep, priesvitne avsak niekedy so sedou-ciernou farbou( alebo tmavo zelenou?)
Som uplne obmedzena, lebo ustavicne smrkam, snazim sa to vyfukat, avsak nic. Mam to tam snad vsade ponaliepane.
Casto inhalujem s propolisom, solou, ale nic moc (pomoze, ale po dlhsom case).
Alergiu mam akurat tak na roztoce, ale s tym sa nic neda robit a nemyslim, ze by to bolo od toho, kedze raz mam nos v poriadku, potom sa to nahromadi a upcha mi to nos tak, ze mam pocit, ze mi ho rozhodi, ale vyfukat to je velmi tazke,az nemozne.
Neviem, uz kam by som sa mala obratit, lebo tu nic moc s tym nerobia. Akurat mi predpisu Clarinase. Alebo co ine by sa s tym malo robit?
Ustami dychat stale je nemozne, uz aj preto, lebo obcas z hlbokeho nadychu cez usta zacnem kaslat (?). Takisto nie stale sa viem dobre nadychnut cez usta (ale iba cez usta) akoby sa mi pluca nechceli tym vzduchom naplnit, alebo sa troska uzavreli, pricom ja fakt akoze "dycham" len mam taky zly pocit.
Ani neviem, s takymito vecami sa kam obratit.
Casto zapchaty nos (huste sople, hlieny, dusenie :( )
na alergie je dobry Quercitin bromelain, boswelin, a vitamin C
Ak je to aj nakaza v nose treba si do nosa kvapkat nieco antimikrobialne, ako napr koloidnu strebornu vodu a tiez roztok citricidalu(GSE)
Na odhlienenie je oreganovy olej a NAC(na Slovensku tiez pod menom acc) a je dobre sa vyhnut mliecnym vyrobkom, lebo tie prispievaju k zahlienovaniu.