Štitna žlaza

Príspevok v téme: Štitna žlaza
scarlett10

Zdravim, mam velky problem. Už od detstva mam choru štitnu žlazu,vdaka nej mavam obdobie ked strasne priberam a potom to zas schudnem. Už som mala vysledky celkom v norme a pol roka som si drzala rovnaku vahu vzdy plus minus tri kila, raz som ich pribrala vzapeti hned aj zhodila. V septembri 2008 som zacala uzivat antikoncepciu, a vaha sla zas rapidne hore. Kedze chodim na vysoku skolu nemam kadzy den teple jedlo, mam pravidlo ze po 17:00 uz nejem,takze ked som dlhsie v skole nejem aj cely den. Tak v novembri som si zacala uvedomovat ze priberam tak som antiku vysadila, kedze som si myslela ze to bude asi nou. Normalny sposobom ako som vzdy chudla, co je pravidelne cvicenie, denne vypijem vyse 2litrov zeleneho caju,a vecer uz nejem, mi ale vaha uz dole nesla, praveze som stale len priberala. Nasadila som si preto doplky stravy na chudnutie za ktore som dala tisicky ale nezabralo a vaha sla stale hore.Teraz je jun a ja som odvtedy pribrala uz 11 kil. Viete mi niekto poradit, ako schudnut? K endokrinologovi ma neposielajte,ten mi zas len nasadi lieky a z tych priberam dva razy tak rychlejsie ako bez nich. Vdaka za vsekty rady.

zabicka1611

ja mam tiež problemy so štitnou a kupila som si v lekarni Kelp - jod vo forme tabliet...ked ho budes stale pravidelne brat tak uvidis ze sa vaha pomaly upravi...lebo štítna žlaza potrebuje neustale dávku jodu (na jej činnosť je proste jod nevyhnutnou zložkou )..a ak ju z jedla neprijímaš tak začneš priberať!! len pri brani musis byt trpezliva a počitať s tym že sa to upravi tak po roku a viac!!

zdena003

nedostatok tekutín - čaj (zelený i čierny) odvodňujú - treba piť normálnu obyčajnú vodu
ďalej strava - jedlo má byť časté, hlavne sa treba najesť ráno - ak celý deň neješ a si hladná, tvoj organizmus má prirodzenú potrebu robiť si zásoby. Nemusíš chodiť do bufetu, čo tak si nosiť staromódne desiate? - ale v trošku zdravšom ponímaní.

Peto T

Jedna tabletka nestačí. Je to dlhodobá záležitosť. Určite to stojí za pokus. Vôbec by ma neprekvapilo, keby si sa začala po mesiaci-dvoch celkovo cítiť lepšie.

scarlett10

Peto T: vdaka za radu, vyskusam, tusim mam aj nejaky doma, a inak ma prave tak napadlo, ze ked som si nestihla uvarit caj, tak som robila vodu, z tych rozpustnych tabletiek vitaminu C, a asi v podobnom case ako sa mi zas zvacsila stitna zlaza, a zacala som znova priberat som ich aj prestala pit. Dosli zasoby co som mala nakupene, a akosi ma uz nenapadlo ich kupit znova. Idem si dat hned jednu tabletku, potom sa ozvem ci to nejak zabralo

Peto T

Štítna žľaza potrebuje vitamín C. Ak nemáš problémy s obličkami alebo s metabolizmom železa alebo medi, skús brať aspoň 1000mg denne (rozdeliť na aspoň 3 dávky počas dňa) a viac piť. V susedstve jednej pani už 500mg denne stačilo na to, že jej zmizli cysty na štítnej žľaze.
Z vitamínu C sa nepriberá.

scarlett10

Vdaka za radu, ale delenu stravu nemozem drzat, kedze som cele dni v skole, a jediny prisun jedla, je bufet. Samozrejme, ze si nekupujem bagety alebo nieco podobne, ale skvor cerealne pecivo. S tekutinami problem nemam, uz som zavysla na zelenom caji.Vypijem ho aj 2 litre denne. Praveze by som skvor potrebovala radu, ako sa da schudnut aj pri nepravidelnom jedeni, pretoze rano vstavm velmi zavcasu a nechti mi jest, bud rannajkujem vo vlaku alebo az v skole. A potom cely den nic, az ked idem zo skoly co su uz tak tri, styri hodiny poobede.Lenze z pocitu hladu mi byva strasne zle, tak doma cosi zhltnem,par liziciek,niecoho co je navarene,alebo nejake ovocie, a na druhy den mam aj o kilo viac. Nechapem cim to je.

nelly15

tak tie pripravky ozaj neboli dobra volba...=(

ja by som odporučila delenú stravu alebo 90 dňovú diétu,kedže mate problemy so štitnouu žlazou

pri tychto dietach sa jedia v jeden deň potraviny ktoré sa v spoločnej kombinácii dokažu vstrebať anezaťažujú zbytočne organizmus...

velký pozor tiež aj na tekutiny i vody s umelým sladidlom škodia diete a ko už ani nehovorím o pravidelnom papaní.