Prosim pekne o radu. V utorok som absolvovala operaciu prsnika no rada kde mam stehy mi zacala hnisat a uz sa aj trosku zapalila. Aka je starostlivost?
Nesprchujem to miesto len prelepujem, takou lepiacou kockou a dezinfikujem vzdy ked idem dat novú. Nemám to nechat vetrat alebo je správne to prelepovať. Už fakt neviem čo s tým.
operacia prsnika-pooperacna rana
samozrejme hnis vytlacat s citom. hadam to nemusim ani pisat :)
kludne si ju odlep a chod oplachnut. ked sa bojis ju umyt (ale vobec sa nemas coho bat), tak ju aspon vydezinfikuj nejakym alkoholovym prostriedkom a daj si obklad z harmanceka. uz ju neprelepuj, lebo sa len zbytocne kvasi pod leukoplastom. nechaj ju volne "dychat" . a este mozes tak jemne pritlacit tak trochu sirsie z okolia a snazit sa vytlacit hnis pred tym, nez si ju umyjes. nemas sa coho bat. tkanivo je uz viac menej zhojene, lebo to je uz 5. pooperacny den. som chirurgicka sestra, takze mozes mi doverovat. leukoplast si uz vobec nedavaj. ani na noc.
cca 4cm
cca aka je velkost rany?
no mam ist buduci tyzden vyberat stehy ale moj doktor je tam az v stredu takze v stredu.
A neviem ako s tym umyvanim lebo obvodna mi vravela ze pokial su tam stehy tak neumyvat. Tak neviem.
A teda myslis zeby som to mala odlepit?
Tiez si mala ranu na prsniku?
Som z toho dost nestastna
pre pana jana- samozrejme OPISAT... :))
uz by bolo potrebne ju aj umyt . pod prudom vody zo sprchy "krut" v dlani mydlo(neviem to presnejsie opysat :)) a nech ta mydlova voda ti steka po rane a potom ju oplachni esta cistou vodou. uvar si harmancekovy odvar a prikladaj ho na ranu. inac, nechaj ju volne nech sa susi a neprelepuj.
kedy ides na kontrolu?