Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mam sa obavať ?

Príspevok v téme: Mam sa obavať ?
homajo

Mám 69 rokov.Nikdy som nevedel aky mám krvný tlak, resp asi 2x za rok u lekarki mi bolo povedané, že mám dobrý, resp. primeraný veku. Nič ma netrapilo. Teraz som/kvoli manželke/ kúpil TOPCOM, prístr. na meranie tlaku a zisťujem, že môj tlak sa pohybuje od tých min.135 do 150, ale väčšinou je to nad 150 a nameral som si už aj 186. Necitim sa ani teraz zle, ale neviem koľko je v norme pre môj vek. Som 184 cm vysoky, 87 - 89 kil si udržujem stravou a denným cvičením, prácouv zahradke a jazdou na bicykli. Jedlo mi chuti,sem- tam aj pivko, no max 2 a pred raňajkami štamperlik slivovičky mi asi robi dobré.
Mám sa liečiť, alebo je to v norme ?
So srdečným pozdravom Homajo
uvádzam aj mail pre odpoveď: homajo@gmail.com

Giuseppe

TK 120/80 je normalny u cloveka do 30 rokov, potom sa tato hodnota zvysuje tusim kazdych 10 rokov o 10 asi do hodnoty 150/80. SAmozrejme ze takmer 70 ročny clovek nemoze mat take hodnoty krvneho tlaku ako 20 ročny mladenec. Kazdopadne treba navstivit lekara on ma ciachovany tlakomer ktory ukaze presne hodnoty. Vysoky tlak netraba podcenovat sice neboli a casto nesposobuje tazkosti ale v tom je jeho nebezpecenstvo. Tym ze je v cievach vysoky tlak sa cieva poskodi moze prasknut a ak sa to stane v mozgu nastava mozgova prihoda. TREBA IST JEDNOZNACNE K LEKAROVI.

titi...

120/80 v klude.No ja neviem manžeľ má 49,bol vyšetrený špeciálne z roboty/je šoférom z povolania/okrem tlaku mali ešte nejaké vyšetrenia,namerali mu 153,spodnu už si nepamätam.nikde ho neposlali,že je dobre.Bolo to cez obed,od rána čakali a chodili po vyšetreniach.Pýtala som sa od iného lekára ,ten tiež povedal že je dobre.No určite medzi 150-186 to už niečo znamená,treba sa dať vyšetriť.

teri78

normalny tlak je 120/80.ty mas tlak vysoky aj ked sa citis dobre vysoky krvny tlak poskodzuje okrem ineho aj ocne cievy atd.takze neodkladaj navstevu u lekara caka ta EKG,vysetrenie ocneho pozadia mozno navsteva u internistu.cim pojdes neskorsie tym dlhsie ti bude trvat lez sa vrati tlak pomocou liecby do normalu