Dobry den, mame chladnicku asi 2roky starú, funguje ok - chladí, ako má, akurát tak mesiac dozadu začala tiecť - nie von, ale vnútri v chladničke je naspodu voda. Niekde som čítala, že to môže byť tým, keď sa potraviny dotýkajú zadnej časti chladničky, tak ževraj preto... Skontrolovala osm to,ale chladnička stále tečie. Nevie mi niekto poradiť, čo s tým? ďakujem
Keď tečie chladnička..
Chcem sa opýtať teraz mi začala zo spodu z chladničky kvapkat voda ale veľmi pomali tam trochu od spoja z malej dierky čo mam s tým robiť chladnička ma 2 alebo 3 roky dakujem
Pozrite sa na tentio článok, snáď vám pomôže: www.gorenje.sk. Každopádne voda tam môže byť z viacerých dôvodov, možno zle odmrazuje alebo ju máte v moc chladnom prostredí, to je indivudální.
Hľadám pomoc ako zabrániť zamŕzaniu odtokového otvoru, ktorým odteká voda hadicou do nádobky nad kompresorom. Chladnička Whirpool fungovala 5 rokov bez problému a teraz do dvoch dní otvor zamrzne. Samozrejme otvor a rúrku som vyčistil, výstup rúrky zo zadnej steny chladničky pre istotu zasilikonoval aby som znížil tepelný most, chladničku nastavil na min., priliehanie dverí je v poriadku, svetlo v chladničke nesvieti, no nič nepomáha. Vyzerá to tak, že ak nechcem každý deň otvor ručne odmrazovať, musím kúpiť novú chladničku. Prosím poraďte. Ďakujem.
ahojte, neviete poradit, mame chladnicku samsung calex starsi typ s vyparnikom. Zapli sme cerveny gombik na odmrazovanie omylom a nevieme ho vypnut spat, aby opat chladnicka mrazila.
dakujem za radu pomohla struna z gitary, ale s tou stranou kde je zarazka na strune.
Pridam aj ja moju skusenost. Mame staru ARDO chladnicku (asi 8 rokov) a tiez bola upchata ta drenazna hadicka. Az tak ze kazde 2 dni bolo dost natecenej vody pod spodnymi prepravkami na zeleninu, dokonca sa tam robilo dost ladu a prepravky primrzali. Vackrat som sa pokusal cistit ten otvor z vrchu spajdlou, aj 2 napojenymi spajdlami, aj som nalieval ocot. Ale nepomahalo. Tak som odtiahol chladnicku. Problem bol ze hadicka nebola len vlozena do odparovacej misky, ale bola nastoknuta na taky kolik tej misky. Asi preto aby nahodou nevyskocila. A tym ze bola nastrcena az po dno misky, vytvoril sa tam hnusny gelovy kolac a nepustil vodu, ktora stala v hadicke. ked som to nadvihol, vytiekol pekny humus. Tak som to este posparal spajdlami z oboch stran, a voda preteka jedna radost. Tak dakujem za tipy od ostatnych. Dost som sa potesil ze to mam z krku. Dusan
Pridám aj ja svoju skúsenosť,práve aktuálnu.Tiež mám taký problém,ale moja chladnička je "super hyper moderná".Čiže,PANASONIC, ešte triu dni bude v záruke.Žiadny kanálik,hadička a vývod v odparovacej miske!!! Super moderne všetko zabudované,nič nie je vidieť,čiže nič sa nemohlo upchať špinou.A predsa mám v mrazáku doslova ľadopád a odparoivacia miska je prázdna.Nič nebabrem,ešte je v záruke,iba som ju odtiahla a posvietila dozadu.Miska tak na tesno,že tam nestrčíš žiadnu odsávaciu hadičku a odtok z chladničky je pevná rúrka nie hadička.Sám nič neprefúkneš,ani nepretiahneš žiadny drôt,lebo nemáš vchod do odtoku,iba takú mriežku na zadnej stene.Podľa výrobcu stačí,citujem"RAZ ZA ROK VYTIAHNUŤ ZO SIETE"!!!! Takže ak sa mi po záruke zapchá,budem musiať stále volať servis!!!!Hlavná vec,že má alarm a krásny dizajn!!!!!!!
mame 2 ročnu chladničku, posledný mesiac vydava dosť čudne zvuky a pod mrazničkou pri predných nožičkach sa objavuje voda raz za čas, nie stále chladnička je vo vodováhe poradte