dilema

falko

nečakaj a chod hned na vyšetrenie ja som tiež tak bola ,len mne lekarka tvrdila že od prace a že mam 3deti tak čo chcem .že druhe ženy chcu schudnut a nedari sa im tak možem byt rada že chudnem

amala

pre eng . tak čo ako ste dopadli ? moje dcera mala take isté príznaky a ma diabetes nečakaj a daj ju vyšetriť.Ja som šla neskoro dcera sa začala pomočovať tak som utekala na vyšetrenie a to sme mali už cukor na30.v poslednej chvíli.

eng

To:Mislav

Na Vašom mieste by som šiel čo najrýchlejšie aj na diabetologické vyšetrenie, alebo do nemocnice, nech dcére urobia kompletné vyšetrenie, vrátane diabetologického.

A urobil by som to bez ohľadu na to čo Vaša doktorka povedala!!! Ide o Vaše dieťa a ak by Vaša dcéra naozaj mala začínajúci diabetes, tak je skutočne najvyšší čas začať ho liečiť! Potom môže byť remisia oveľa oveľa dlhšia...

a adriana

Ahoj Mislav, ja mám dvoch synov 6 ročných. Mám cukrovku už 18 rokov, stále sa bojím, aby to nezdedili. Zatiaľ je všetko v poriadku, ale tiež bol jeden stále unavený,nevládal dlho chodiť a nepriberal, až sme prišli na to, že to spôsobovalo železo. Teraz tak raz za čas mu dávam Maltofér na úpravu železa a je to dobré.

slavo74

samozrejme, že doktorka mala pri takýchto príznakoch urobiť hneď test na cukor.Ja som schudol pri nezistenom diabete za dva mesiace z 115 na 90kg. Pil a močil som v jednom kuse, jesť som jedol normálne ale stále som bol unavený. Navštívil som diabetológa, ten mi okamžite zmeral cukor, a už som aj prášil do nemocnice na nastavenie na inzulín. Glykémiu som mal vtedy 22,7 mol.
Teraz som na inzulíne a je všetko ok.
Netreba čakať a okamžite to treba riešiť. Čím dlhšie je diabetes nezistený, tým vedšie škody napácha

kamari

Nechcem Ťa strašiť, ale cukor v krvi jej mala zmerať ako prvý. Úplne rovnaké príznaky som mala ja keď som ochorela, alebo keď sa mi už znížila alebo zastavila produkcia inzulínu.
Únava, veľký smäd, časté močenie - aj v noci, tŕpnutie nôh až kŕče, chudnutie - to boli moje príznaky DM1. Aj ked to chudnutie nebolo až také dramatické, nakolko som bola aj pred tým chudá - schudla som z 52 kg na 46 - ale to bolo také chudnutie, že mi zmizol všetok podkožný tuk - bolelo ma aj keď som ležala na posteli aj ked som sa oprela o stoličku...