Ahojte. Chcela by som sa vas spytat, ze ako je to s ISIC kartou, ktoru mi vydala skola-plati aj v zahranici?...lebo minule som chcela ist do Budapesti a povedali mi, ze ISIC plati len na Slovensku a ze v zahranici nie! tak preco sa to teda vola International student identity card?!..a co som citala na ich stranke, tak aj tam pisu, ze je to jediny celosvetovo uznavany preukaz studentov, ale medzi studentmi som pocula, ze naozaj ISIC v zahranici neplati. Ze iba Euro26 uznavaju aj za hranicami...tak ja neviem :-/...vy nemate ziadne skusenosti, nesli ste s ISIC-om do zahranicia? dakujem
ISIC karta
isic max naozal len na neaky vstup ale na dopravu necakaj ziadnu zlavu
denni
na isic ti nic v prahe nepredaju, ja studujem v čr, a na mestsku dopravu som mala len specialnu karticku zo skoly...a inak ani na vlak nedostanes ziadnu zlavu...ked som si chcela kupit studentsky tam mic zahlasili ze ja som neni pre nich študent, pretože som zo slovenska..to je system co?studejm u nic ale niesom pre nich studentom...
a tie isci su na nic...na slovensku mi tiez povedali ked som si chcela kupit listok na vlak na slovensku ze: slecna ale vy studujete v čr :-D som myslela ze ma vystre...a potom neviem naco sa to vola INTERANACIONAL STUDENT CARD :-D to je snad ironia
a neviete ako to je, keby som si v prahe chcela kupit mesacnik..na busy, elktricky alebo metro..da sa to na isic?..niekde som citala ze aj tam davaju mesacne na isic..ale nie som si 100%ne ista
no ja som cestovala do ciech na isic a aj do muzei som nan chodila....a minule som stretla studentov z norska ktori mali tiez isic a vyuzivali ich u nas
Dakujem:))
ja som kedysi pracovala pre firmu, ktora vydava ISIC karty na Slovensku. Karta je medzinarodne uznavana. V zahranici sa, ale nevztahuje na cestovne co sa tyka vlakov, metra, elektricky, iba v ojedinelych pripadoch. To, ze ako studenti mate zlavu na slovensku je garantovane statom a preto tu zlavu mate. V zahranici je to inac. Inac obchody, muzea, galeria a pod. by vo vacsine pripadov platit mali, hlavne ak sa pozries na www.isic.sk alebo isic.org mas presne rozpisane v korej krajine v ktorom meste kde presne plati. Najhorsie, ze ak natrafis na cloveka, ktory je tam napriklad brigadne, ale skratka nema chut alebo naladu tak ti jednoducho povie, ze zlavu na isic neposkytuju...stava sa to aj mne, ked cestujem po svete a preverujem dodrziavanie zliav. Takze asi tolko
Ja som cestovala tak z Talianska. Platil mi tam aj v Rakusku cestou vlakom. AKurat v Polsku mi ju v muzeu neuznali. Ale tam mali len zlavy detske dochodcom. Studenti nie.
Ahoj, tak ono je to asi individualne, ja som na ISIC v cechach zlavu na vlaky nedostala a v irsku som s nim v pohode cestovala ako student, a nikto mi nic nepovedal....a skor si myslim ze ten ISIC plati na take zlavy v muzeu a tak podobne a nie na cestovne