ako oslovovať zákazníkov

max.gluteus

ilia:
To poznam tiez som pracoval ako predajca ale ked dosiel sef tak snoril ci sa patricne staram o zakaznika. Ja som taky typ ze ak daco potrebuju tak sa ozvu a nemienil som sa im pchat do zadku a ak vidim, ze sa len pozeraju po vyklade tak kaslem na nich. Ked vidim ze zakaznik sa len obzera tak ich necham ine je, ked dojde ku mne tak som sa im patricne venoval. Nepacilo sa to sefovi dokonca chcel aby som isiel priamo k nim a pital sa ci si praju neco ci ine v tom zmysle, tak som jebal na neho a nasiel som si lepsiu pracu okrem toho za taku pracu a za taky plat si ju mohol strcit niekam.

panca

:), sorry, ale vzdy ked ma predavac oslovi, citim sa hrozne a hladam cestu, ako uniknut. pozdrav, to ano-ale viac, to je pre mna signal na utek..ale to som ja:)

ilia

Ja to tiež takto najradšej robím, lenže po firme každý deň, celý deň sú majitelia a sledujú, či sa venuješ zákazníkovi, a to konkrétne mňa, pretože nie som vyvolená, tí tzv. vyvolení to robiť nemusia. Lezie mi to na nervy. Ja tiež neznášam ak prídem do predjne a predavačka mi dýcha na krk. Na druhej strane je to obrovská predajňa a mám strach že niekto niečo ukradne, ale to snorenie za zákazníkmi mi fakt lezie na nervy.

zuzana175

a niekedy je to aj otravne oslovovat. teda vacsinou,ked len clovek obzera...ja som to robila tak,ze ked som videla na cloveku,ze velmi rozmysla a diva sa na nejaku vec, tak som pristupila a spytala som sa,ci poradim,alebo pomozem...alebo pridu sami od seba.

ilia

No, ja som skúšala už hocičo: napr.
Dobrý deň,
Môžem vám nejako poradiť?
Nech sa páči?
Pomôžem vám nejako?

...a niektoré odpovede sú fakt "perfektné", tak už normálne -nenormálne rozmýšľam, že ktoré oslovenie je najlepšie. Je tu nejaká predavač/ka? Aké má skúsenosti so zákazníkmi?
Ja už som v obchode 7 rokov, ale už mi to začína liezť na nervy. Rada by som počula vaše skúsenosti. Za každú rozumnú radu ďakujem.

jajaja295

ja osobne nemam rada,ked este len pridem do obchodu a uz vidim ako sa ku mne hrnie predavacka,najlespie je,ked predavacka milo pozdravi a ja sama jej poviem, ze ci si chcem nieco skusat, malo by to byt take nenasilne