tykate si svojimi svokrovcami alebo im vykate? pripadne ak nemate este svokrovcom tak s partnerovymi rodicmi? oslovujete ich krstnymi menami? alebo ujo, otec??? napiste mi prosim aj kolko maju rokov, ci su teda taki starsi alebo mladsi. diky
tykanie ci vykanie???
No ja som vzdy bola toho nazoru, ze chcem, aby si moj manzel buduci s mojou mamou tykal a oslovoval ju menom. Mamina tomu naklonena az tak nie je, ale myslim, ze by som ju nalomila. V ziadnom pripade nesuhlasim, aby ju ale oslovoval mama. Je to moja mama a on ma svoju. Vynimkou by bol fakt, ak by bol sirota alebo nieco take. Bohuzial, mama mojho priatela je dost konzertvativna, takze ak by doslo k svadbe- co neviem, sme spolu kratko, tak tam by som s tym asi nepochodila. A to ma teda netesi. Respekt nie je o vykani, ale o osobnosti. No uvidime, ako sa to vyvinie s mojim vztahom. Ak to dobre, so svokrou to bude asi pri mojej a jej povahe tazke. Esteze mi nehrozi spolocne byvanie- dufam...
oprava:Aby som im tykala,nie vykala
Aj u nas doma si vsetci tykaju.Sestra svokrom a jej manzel tiez nasim.Milujem ked sa vsetci stretneme pokope.Nie je tam ani naznak nicoho co by vyvolavalo pocit respektu alebo rozdielu veku.Aj mne kazali sestriny svokrovci,aby som im vykala.Vraj ked sme im uz zobrali syna a mame ho v rodine,nech maju oni pocit,ze maju o 2 dcery viac.Tato doba si uz nevyzaduje respekt,ale priatelstvo.Vtedy ludia vychadzaju spolu lepsie a su viac otvoreni.SOM ZA TYKANIE.
ešte nevykám nikomu a volala by som ich mama otec
aj ja sem dam svoju reakciu uz ked som zakladatelom temy. takisto povazujem tykanie za znak dobreho vztahu. U nas v rodine si tykame vsetci. V dnesnej dobe sa podla mna na to tykanie a vykanie az tak neprihliada. Ved ak pracujete v medzinarodnej firme tak tam si vacsinou vsetci tykaju, nadriadeni s podriadenymi. V anglictine sa tiez vykanie nepouziva. Preto sa mi nepaci ze mi moj buduci svokor stale vyka. Ja si neviem predstavit zeby som mala tykat rodicom svojho priatela, lebo mi pridu taki...ini ako moji rodicia. No moji rodicia su zase mladi, priatelski a prislo by mi normalne ak by im moj priatel tykal. Ale to musia navrhnut oni ja sa do toho nechcem miesat.
Alzbee
,ked ti povedala,ze jej mas tykat,tak sa moze ona citit hlupo,ked sa tomu branis.Dnes je ina doba a ludia su viac aj otvoreni.Sama to vidim podla toho,co mame doma.Moj manzel chodi s mojou mamou na nakupy,sami si urobia kavu,idu von s deckami,alebo len tak vegetia.Ja tam vobec nemusim byt.Tak ako sa oni dokazu rozpravat,vela ludi zasne.Maju naozaj super vztah.A je to prave tym,ze maju spolu blizsie.Nebran sa,aj ked je to na zaciatku blbe,co mi sam manzel kedysi hovoril,ale zvyknes si a najdes vo svokre kamaratku.Nie je nad dobre rodinne vztahy.Uz tu bolo napisane,ze by si nedovoklila vykat,ale citi tam pritom odstup.A myslim,ze ked mi to niekto navrhne viackrat,tak je mozno aj trosku neprijemne pre tu osobu,ked je odmietnuta.Nikto ma nepresvedci,ze je lepsie vykat.Nie je to o respekte,ale o ludoch.Preco mam mat respekt a odstup pred blizkym?
ja priatelovym rodicom vykam, ale oslovujem ich krstnymi menami, teda napr. ujo Jozef, teta Jana a podobne. Maju okolo 45 rokov.
sama od seba by som nikdy nezacala tykat starsim ludom a je mi tazko tykat aj ked povedia ze mam... a tiez sa mi nepaci ked mi tykaju starsi bez toho aby sa ma opytali ci mozu...ja im potom zacnem tykat aj ja aby sa uvedomili... mam sice 24 rokov ale aj ja som dospela...najstarsi pan s ktorym som si potykala mal cez 70 rokov :-)ja som mala vtedy okolo 17 ...
Mne priatelova mama (asi 46r.) povedala, ze nech jej tykam...ale je mi to blbe...ona je taka zlata, ze chce ma mat asi ako za kamaratku:D, ale je mi to take divne tykat jej...
ja svojim svokrovcom vykam a nedovolila by som sama sebe im tykat, ani keby to odo mna vyzadovali..svokra mne tyka, ale co je zaujimave, moj svokor mi vyka..uz som mu viackrat hovorila, ze nech mi tyka, ze predsa mi nemusi vykat a hlavne, ked uz sme s manzelom 2roky zobrati, uz by mi mohol konecne zacat tykat..je mi to velmi neprijemne a citim sa, ako keby si ma tak chcel nechat dalej "od tela" a nepripustit "k sebe", z mojej strany citim, ze to medzi nami vytvara znacny odstup..aj ked svokra mi raz vykladala, ze on tak dava najavo cloveku, ze si ho vazi, mne to pride velmi divne, citim sa potom ako cudzia zenska, tak 60tnicka a nie ako manzelka jeho syna..on ma 50, svokra tusim 49, ja mam 24.manzel ma tiez 24 a mojim rodicom tiez vyka, oni mu tykaju, je brany ako kvazi dalsi syn..maminka mi aj zo zaciatku dohovarala, aby som svokru volala mama, vraj podla prislovia:"nie je mat ta, co Ta vychovala, ale ta, co Ti syna dala", ale kvoli vsetkemu, co som si od svokry doteraz "uzila" a aj "uzivam", jej to oslovenie nedokazem povedat.