Bartholiniho zlaza - vestibulitis? Gynekologické problemy, bolesti

Príspevok v téme: Bartholiniho zlaza - vestibulitis? Gynekologické problemy, bolesti
venus

Ahojte,

raz som tu mala temu o bolesti pocas pohlavneho styku. Vy ste mi vtedy radili rozne veci a snazili sa mi pomoct.
Kedze vysledky od gynekologa boli v poriadku, nemala som ani najmensiu predstavu, co to moze byt. Vylucila som na cas tampony, pohlavne nezijem s priatelom uz 3 mesiace.
Nic nepomohalo a casom to bolo iba horsie. Psychicky faktor som vylucila (je to moj prvy priatel s ktorym sexualne zijem), ked som casom zacala pocitovat bolest aj pomimo (cize som citila "nieco" pocas sedenia, chodenia, najma v rifliach, alebo iba tak!).
Bolo to velmi neprijemne, ani to neviem opisat, sem-tam ako palenie, stipanie, jemne svrbenie, ale skor som citila nieco typu akoby mi zavesili tam dole nejake zavazie(!) a tahalo mi to von celu posvu aj so vsetkym.
Ja uz som prefiltrovala cely net a vychadzaju mi z toho dve moznosti - choroba zvana Bartholiniho zlaza, alebo vestibulitis.
Prosim vas, mate s tymito vecami niekto skusenost???
Najma s tou Bartholiniho zlazou.
Nasla som takyto obrazok a pripada mi dost presny tam, kde to boli mna! (to modre policko, prosim, pozrite)
www.netterimages.com
Boli ma to zo stran, nie uplne dole, ale hned...ako ked na hodinkach bije 25-minuta a 35-minuta, z pravej, aj z lavej strany, ale najma z lavej! To je priserna bolest aj na dotyk, je to velmi neprijemne.
Ked sa mi tato bolest a zle pocity sirili a coraz silnejsie a dlhsie pretrvavali, zacala som si to natierat mastickou BIONET a CALCIUM (takisto si denne davam asi 10 kvapiek Pupalkoveho oleja s E vitaminom, co som tu precitala, je to o nieco lepsie, tie pocity dost opadli, ale na priamy dotyk to stale boli...a uz to takto praktizujem mesiac :( )
Ale o tej Bartholiniho zlaze som citala, ze prepukne do 2-5 dni (a zvysne obrazky boli s nejakymi anomaliami :-/ nejake zdurene cysty, juj, strasne to vyzeralo :-/ ). Ja tam nic take nemam! Iba ma to boli, sem-tam, najma zo zaciatku, som to mala o dost cervensie ako inde.
Prosim Vas, mate niekto s touto chorobou skusenosti? Ako sa da tomu pomoct, poradte.
A este vas ziadam o jednu radu. Chcela by som s tym zajst ku gynekologovi, nejakemu lepsiemu specialistovi, pretoze sa mi nechce verit, ze ten moj nic nezbadal a nic si nevydedukoval, ked som mu povedala o tychto svojich problemoch. Akurat iba zvnutra ma vysetril (napriek tomu, ze som tvrdila, ze bolest citim aj mimo styku). Chcela by som ist k nejaku bratislavskemu lekarovi (ja nie som inac z BA) a spytat sa na jeho nazor - objektivny. Lebo mat 23 a byt uplne odpisana, nefunkcna...nie je ziadna vyhra. Naozaj som uz zufala, tak prosim vas, ozvite sa mi, ked viete nieco o tej Bartholinke, alebo mi viete odporucit dobreho lekara, aby som tam uz buduci mesiac mohla naklusat a dufat, ze raz budem aj ja uz zdrava a uzivat si sex s priatelom. Diky.

miusik

Ahojte, táto téma už síce nieje aktuálna, ale tak isto ako aj ja, možno aj iné ženy na tuto diskusiu narazia v tomto alebo budúcom obdobi. S bartholiniho žľazou mám bohužiaľ hroznú skúsenosť aj ja. Začalo sa to iba malou bolesťou pri sadnutí, akoby som tam mala modrinu, postrehla som iba malú hrčku ale vtedy som ešte netušila čo to môže byt a ani že daka bartholiniho žľaza existuje. Na druhy deň som sa zobudila s väčšou bolesťou, už som mala problém aj normálne chodiť a tak som googlila čo to môže byt kde mi podľa všetkých príznakov vysvitlo že je to práve bartholinka. Po naštudovaní o tejto žlaze som rýchlo cela vystresovaná utekala na gynekologiu, kde mi doktorka povedala že mám cystu ktorá je ešte v kludnom stave a mám si na to dávať octanove obklady, čo som ju aj poslúchla. No na další deň bolesť bola ešte väčšia, nevedela som už poriadne dostupovat na jednu nohu a opuch sa takisto zväčšil. Znova som utekala na gyndu, vtedy ordinoval doktor a ten mi povedal že je to riadny zápal a hneď mi predpísal antibiotiká. Dufala som že mi antibiotiká zaúčinkuju čo najskôr, no bohužiaľ sa tak nestalo. Bolesť sa stále stupnovala, opuch bol väčší ako mala slivka a ja som už ani nevedela vyjsť z postele, iba keď to bolo nevyhnutne. Ibalgin som jedla ako lentilky, ale ten mi pomáhal iba keď som ležala. Akonáhle som sa postavila z postele, tak neznesiteľná bolesť a plač. Takto som vedela fungovať ešte 2 dni. Nemohla som už čakať kým mi záberu antibiotiká alebo na zázrak že mi cysta sama praskne a tak sme (včera) utekali do nemocnice kde ma hneď prijali, lokálne mi to umŕtvili, bolela len ta injekcia (ale oproti tej bolesti ktoru som mala posledné dni to bolo nič) a cystu mi narezali a povytlacali ten hnis. Ta úľava bola neskutočná .. zrazu som mohla aj chodiť. :) Dnes som šla ešte na vyčistenie a ja už len verim, že sa mi to pekne zahojí a už nevráti. Na tento “zážitok” len tak rýchlo nezabudnem. Takze baby, ak by sa vám toto prihodilo (čo dúfam že nie) tak nečakajte, hneď to riešte.

Xantypa

Jedného krásneho dňa sa zobudím ,bolesť,čosi mi tam zavádzali vo by tam nemalo byť,nikdy pred tím som nemala žiadne problemi a to mám tri deti...veľmi som sa bála ,hrca ako pinpongova loptička za dva dni,no koniec,potom som kdesi nasla príspevok kde poradila slečna -pani Višňovského balzam,utekala som do lekárne a pred spaním poriadne namazala..oje obrovské prekvapenie ráno:minimálna hrčka,žiadna bolesť,kopu hnisu a krvy ale ten pocit úľavy..strašne moc jej ďakujem za radu a všetkým vám vrelo doporučujem,

Klaudia_1

Caute dievcata, akurat som sa vratila z nemocnice, tak si vravim, ze sa s vami podelim o skusenosti :D
Uz par dni mam tam dole velke bolesti (pri chodzi/ pri sedeni/ pri dotyku) a vidno akoby naplneny vacok/hrcka 2x2 cm. Moj lekar je na dovolenke (vianoce), tak som s tym isla na pohotovost (pre tu, kt. ma podobne problemy - nehovor si, ze pockas a ono to zmizne.. nie nezmizne, bude sa to len zhorsovat) Na pohotovosti okrem inych otazok a vysetreni moci si prezreli tu "vec" a dali mi tri moznosti: bud to narezu skalpelom hned z fleku (hallo? mne to nemoze nikto ani chytit, nie este rezat), alebo ostanem na noc a pod celkovou narkozou mi to tym lekarov nareze/otvori (tolko roboty s tym je?) a ja som si vybrala tretiu moznost - t.j. nic sa rezat nebude, dali mi krem a sedavy kupel s kamilkami a ak to samo nepraskne, mam sa vratit a oni ma radi uvidia :D PS: pred tym nez som isla k lekarovi som si hladala info na nete (tak ako ty:D) a ver ci never, nic nenaznacovalo tomu, ze je to Bartolinyho zlata (ta ma podobne priznaky ale z obrazkov by som ju sebe neprisudila :D) takze chod urcite k lekarovi a ak si prave uziva dovolenku/ chod na pohotovos. Vela pozdravov/ Klaudia

slnecnica3

Presla som si tym pred 9 rokmi, opuch velkosti vajcia, strasna bolest, prepich a mesiac znova a samovolne prasknutie. Potom bola operacia, poriadne velka jazva, dlhe hohenie a 9 rokov pokoj, az doteraz. Uz par dni znova to iste, opuch, bolest, hnis a neznesitelna bolest a na tej istej strabe, ale nizsie, pod jazvou. Mam toho plne zuby, som zuuuufala a ja uz neviem co s tym zase treba robit.

Deniiii

Aj ja som mala problem s Bartholiniho zlazou. Potierala som si cystu tea tree oil a do kupela som si davala taktiez cca 5 kvapiek tea tree oil a cysta mi o par dni zmizla a odvtedy som s tym uz problemy nemala.

dyda123123

Ja stále mám problém s bartholiniho žľazou. Na anglických stránkach som čítala, že na cysty pomáha čajovníkový olej. Stačí vraj priamo naniesť na cystu a malo by to po 2 dňoch prasknúť. Idem vyskúšať, uvidíme...

skorica05

baby, ja mámzapálenú bartolinku už 4 den a 3 den beriem ATB a ichtiolovú masť na to natieram, včera mi to chcel dr. prepichnúť, ale ešte to nešlo, no nenormálne to bolelo, povedal , že v pondelok mám prísť zase, alebo cez víkend do nemocnice na zákrok. Chcem sa spýtať,či ste boli Pn od začiatku alebo až po zákroku

Adela74

Ahoj, ja som BARTH. zlazu mala.Urobila sa mi min rok v lete taka malinka gulicka na lavej strane, bolelo to ked som sedela atd...potom ta gulicka zmizla - myslela som ze je vsetko ok. po 2 mesiacoch sa mi zo dna na den urobila bunca velkosti 8x8 cm na lavej strane - ihned som utekala ku gynekologovi, ten mi dal ATB, pretoze operoval az o 4 dni. Bola to neznesitelna bolest, najma ked som sa postavila a telo sa prekrvilo, steny som skriabala od bolesti, nikdy to nechcem zazit. Vtedy su dve moznosti- bud ti to urobia lokalne co neodporucam, je to velka bolest, alebo si to vypustia pocas spanku ( trvalo to cca 30 minut, ked som sa prebudila vsetky bolesti zmizli, bola to neuveritelna ulava, pohlavny styk som nemala mesiac a pol, alebo az dva. oni ti tam nechaju malu dierku cez ktoru sa ti ten hnis este vypusta, posva sa cisti a az ked sa to zahoji mozes mat pohlavny styk- je to uz skor o psychike, je to dost neprijemne prve razy.) a dalsiou moznostou je, ked ti to pride uz viackrat, ze sa to vrati tak ti vyoperuju tu upchatu zlazu, ale potom sa to zvykne robit na druhej strane. je to nekonecny proces, nezavidim sama sebe a zenam ktore tym presli.

Kýčera

Neliečia to, ale prepichujú alebo operujú-pozor- musia vám odstrániť aj puzdro, ak ho tam nechajú, problémy sa môžu objaviť znova. Skúste mlganie oleja! A Ty choď ku gynekológovi,inak to nevydržíš a ten olej si pridaj.

trololo

Ahojte chcela by som sa spýtať ohladom Bartoliho žlazy. Objavyla sa mi včera a odvtedy mam take strasne bolesti ze sa nemozem ani hybat.Stipe ma s toho cela pochva.Neviete cim sa to lieci a ako dlho to budem priblizne mat? Prosim napiste mi na e-mail.Dakujem