mam vyssiu teplotu 38,8 stupnov,nevladzem ... ako znizit ?

aniel

Zazrak po meditacii ihned klesla teplota z 39 na 37 mojej 5 rocnej dcerke!!!!!Širte to dalej je to neuveritelne!!!

Peto T

Raz som popoludni zacal citit malatnost a postupne mi stupala teplota. Dal som si cca 6g (6000mg) vitaminu C v podobe praskovej kyseliny askorbovej rozpustenej v caji. Do 2 hodin este teplota mierne stupla ale citil som sa omnoho lepsie. Cca 4-5h od prvej davky som si dal dalsich 5g a lahol som si spat. Rano som bol OK a teplota sa neopakovala.

Nevravim, ze toto je najlepsie davkovanie, niekomu by mozno zabrali lepsie castejsie davky.

Taketo davky vitaminu C su nevhodne pri poruchach obliciek, metabolizmu zeleza/medi a deficiencii G6PD. Zvysuju ucinnost inzulinu, uziva sa najlepsie aspon s trochou jedla. Treba po cely den vela pit, lebo vitamin C je diuretikum.

Je dobre sa vyhnut pripravkom s umelymi farbivami, prichutami a konzervantami, lebo pri takychto davkach by mohli sposobit problemy.

Viac info: napr. kapitola Rychlokurz na konci: rizikaockovania.sk

trinity

ahoj...určite by si mal isť k lekárke aj ked to bude o dva dni, teda pokial Ti nebude dalej stupať teplota.Na pohotovosti s Tebou toho vela neurobia tak bude lepšie ked sa budeš riadiť tými predchádzajúcimi radami.Tak prajem skoré uzdravenie

jaja

Predovšetkým to treba vyležat,pit vela čaju a ak je teplota nad 38 treba si dat niečo na zníženie.Dobrý na takéto stavy je Paralen plus,len je otázne či ho máš.A ked nič iné aspon acylpyrin a vypotit sa.To by malo pomoct.Prajem skoré uzdravenie.

Nena

Treba ísť pod studenú sprchu alebo spraviť studené obklady. Aj keď to nie je najpríjemnejšie, malo by to pomôcť. A počula som aj o tom, že pomáhajú obkaldy na lýtka a členky, ale toto nemám overené. Ak to nebude zaberať a teplota neklesne, treba ísť na pohotovosť. A treba si dať paralen alebo ibuprofen, prípadne panadol na zníženie teploty.