Bulímia - riziko neplodnosti

ich

ja som sa svojmu gynekologovi priznala...ved tam chodim koli sebe...on sa moze aj petrhnut rozmyslanim ze preco nemam menstruaciu a vymyslat neviem co vsetko mozne...a pritom ja sama tam stojim pred nim a poznam odpoved...

VW

Uf tak tie lieky su moc extremne z toho mozes mat trvale nasledky ak nie horsie. Je to super ze uz tak dlho nezvracias(az ti zavidim...) ale skus namiesto liekov robit vela vela sportu, pit caje na travenie a pod. pretoze hento ta moze este vaznejsie poskodit nez bulimia.Ja to mam horsie ja sa mojej gynekologicke este len chytam priznat ze mam uz 6 rokov bulimiu co je horsie kedze som k nej zacala chodit este pred tymto nez som ochorela takze ver ze ak to zvladnem ja zvladnes to aj ty, jednoducho povedz ze sa liecis na bulimiu a ze potrebujes pomoct s vypadkami menstruacie, ver ze nebudes prva s ppp ktora k nej prisla.

bulimička

ahoj baby ja som nemal menštruáciu už 1,5 roka k lekárke nemám odvahu ísť neviem čo mi povie a bojím sa s bulímiou už trpím veľmi dlho a príde mi to ešte dlhšie ale musím sa pochváliť že už skoro 10mesiacov som nezvraciala často sa prežeriem a snažím to zajedať všetkými možnými liekmi na chudnutie v noci sa budím na búšenie srdca a čakám či už neprišiel môj čas a som KO : ((( neviem čo je horšie napchávať sa svinstvom alebo to druhé svinstvo (jedlo zo seba dať preč zvracaním) :((

smaragd

ja mam bulimiu v kombinacii s anorexiou uz cca 15 rokov. boli obdobia, ked som aj niekolko mesiacov nemala menstruaciu. v pohode sa mi podarilo otehotniet, mam dve zdrave a inteligentne deti (chlapci 4 a 1, mladsieho este kojim). snazim sa skoncovat s bulimiou, ale je to vzdy o kontrole samej seba, akonahle zjem viac ako je pre moj zaludok znesitelne, zvraciam.
nechcem tu "povzbudzovat" dievcata a zeny s podobnym trapenim v tom, ze sa da lahucko otehotniet, ze sa daju porodit zdrave deti. to nie. treba urobit vsetko pre to, aby ste sa z toho dostali co najskor. a to vam vsetkym, aj sebe zo srdca prajem.
mimochodom, nezer, ja som stihla a podla BMI som niekde v hornej hranici podvahy.

VW

Viem to z vlastnej skusenoti, aj ked maju dobru vahu pri vracani stracas neuveritelne vela mineralov a vitaminov hlavne draslik a clovek je dehydrovany a to vsetko vie paradne rozhadzat menstruaciu, okrem toho sa narusa krvny obeh a tlak. Mozno sa to nezda ale bulimia je velmi nebezpecna moze dokonca vyvolat epilepsiu, infarkt alebo prasknutie cievy v mozgu nakolko je telo vystavovane neustalemu tlaku hlavne v oblasti hlavy.

qqq

nepovedala by som že pri bulímii - skôr pri anorexii - vtedy nemá telo dostatok výživných látok z jedla - menzes sa stráca a preto neotehotnieš, ale bulimičky aj keď sa to nezdá pri prežieraní a následnom dávení majú väčšinou primeranú váhu a tým pádom aj menštruujú

VW

To sa neda povedat. Je to velmi individualne.Pri bulimii to plati celkovo niekoho to polozi uz po roku a niekto s tym zije mnoho rokov.Ale myslim ze vypadky menstruacie pridu uz po roku ak nie aj skor a s tym sa potom vezie ruka v ruke aj neplodnost.