OCKOVANIE - ANO alebo NIE

Príspevok v téme: OCKOVANIE - ANO alebo NIE
bublifuk

Dobry den,
stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Peto T

Neúčinná a nebezpečná BCG vakcína sa očkuje okrem nás už len v Bulharsku a ČR.

Vyhnúť sa tomu dá. Ak sa cítiš dosť silná, môžeš priamo odmietnuť, ale radšej až po pôrode, aby TI nerobili problémy počas pôrodu. Priprav sa na tlaky, je dobré mať oporu v manželovi. Dieťa nepúšťaj z rúk, lebo bežná (protizákonná) prax je, že najmä na 4. deň jednoducho poberú deti a zaočkujú ich, bez vedomia mamičiek.

Menej "bojový" spôsob je oznámiť, že očkovanie budeš riešiť so svojím pediatrom. Nebudú až tak bojovne naladení, a získaš tak čas (očkovať sa smie do 6 týždňov). Máš viac času na rozhodnutie, a budeš už sebaistejšia.

Ďalšie info: www.rizikaockovania.sk a www.ockovanie.org

huhu

neviem co sa moze u nas stat ked odmietnes dat ockovat (to by som aj ja ja rada vediet), ale viem o tom, ze uz v neviem kerom state je to tak povinne, ze ak nedaju svoje decko ockovat, tak hrozi basa, pokuty, atd atd.. co je podla mna nasilne a v dnesnej dobe chore, ze nemame pravo na vyber, a nutia nas... no a k tomu ockovaniu konkretne, najlepsie minimum ockovani, skus precitat v casopise Vitalita (ezoterika,zdravie..) co to ockovanie robi. v kazdom pripade dobre by bolo informovat sa niekde, ci je mozne odmietnut ockovanie, a potom napis sem :) pomoze to aj ostatnym :)