Ozaj bezpecne navody ?

Príspevok v téme: Ozaj bezpecne navody ?
AdamKrt

Cisto teoreticky, ked clovek cita o roznych prostriedkoch proti roznym nakazam a antikoncepcii - myslite si, ze je dnes sex bezpecny s ohladom na rozne nebezpecne pohlavne choroby ?

Len tak, ked si clovek zoberie, ze kazdy z partnerov mal par partnerov, ti ludia mali dalsich partnerov a ti dalsich a dalsich, tak zrazu teoreticky sa zidu v jednej postielke tisicky ludi :)

Lenze, co ochrana ? Da sa vobec dnes pristupovat k tomu druhemu, ze je este zdravy ? Iste, napr. existuje kondom, ale to sa nebudu bozkavat, ci pouzivat oral, prstovanie atd ? Pochybujem. Takze nakaza tymto smerom existuje.

Napada ma, ze hadam jediny sposob by bol, ze uz pred bozkavanim by sa clovek musel preukazat nejakym potvrdenim od lekara, kde by podstupil seriu vysetreni. A to este treba uvazit inkubacnu dobu chorob, takze niekolko priebeznych vysetreni za par mesiacov /pol roka/, ak by chcel mat clovek istotu, ze nieco nechyti.

Nezda sa vam preto, ze rozne rady organizacii, co hovoria o moznostiach nakazy roznych pohlavnych chorob sa tymto padom minu ucinkom, ked je clovek nakazeny a nevie o tom, tak prakticky je X moznych sposobov nakazit sa aj pri pouzivani kondomu, ci dalsich ochrannych prostriedkov... Cize prakticky je to nerealizovatelne.

Alebo si viete predstavit, ze idete pobozkat parnera, partnerku a odlozite to o pol roka, ze si vymenit zdravotne preukazy s potvrdenim ? :)

alzbee

Tym bez ochrany mam na mysli len pohlavny styk...co sa tyka bozkavania a pettingu, tak viem, ze aj tam sa da kadeco preniest, ale zase nie som az tak bojazliva, ci paranoidna alebo ako to napisat...to by bol uz trosku extrem, keby ma chcel chalan prvykrat pobozkat a ja mu poviem, ze ziadne take nebude, kym si neda vysetrit aj sliny alebo co:-D...odtial-potial...

AdamKrt

Tym bez ochrany je myslene, aj pre bozkavanie, ci oralny sex, prstovanie a tak ?

Pretoze aj tam sa krasne daju prenasat pohlavne choroby...

alzbee

No neviem, ako ini ludia, ale ja ked budem mat noveho partnera, tak ten test budem vyzadovat, ked budeme chciet spolu spavat bez ochrany...jedine keby mi povedal, ze je panic, tak asi vtedy by som to nevyzadovala:))ale mozno by ma to ani nikdy nenapadlo, keby som si nepresla tym, cim som si presla a to ma do zivota poucilo...

AdamKrt

Mircenka - bolo to myslene, pri stalom parterovi, ziadne striedanie partnerov. Situacie, ked sa dvaja rozidu a hladaju si trvaly vztah dalej. Nemyslel som tym ziadne swingers party, alebo nieco podobne...

alzbee:
zaujimalo ma, ako to ludia riesia. Ci kaslu na to, mat pocit superbezpecia, alebo je normalne od niekoho vyzadovat test na pohlavne choroby /ci bezne/...

alzbee

AdamKrt:) keby sme sa mali donekonecna nad tymto zamyslat, ze co ak sa nakazim uz len obycajnym bozkavanim, tak myslim, ze by sme vsetci museli byt navzdy single a ani sa jeden druheho nemali dotykat. Chapem, co si tym chcel povedat, ale je to vsetko cisto v teoretickej rovine, lebo keby to tak fungovalo aj prakticky, tak by sme uz vsetci boli niecim nakazeni. Samozrejme, ze aj bozkavanim sa moze clovek niecim nakazit, aj pettingom, dokonca virus HPV ma v sebe temer kazdy druhy clovek a pritom o tom ani nemusi vediet, ale najviac sa poukazuje na tie choroby, ktore sa prenasaju pohlavnym stykom...a v tomto pripade je kondom ta najspolahlivejsia ochrana, aka existuje alebo teda ked chcu partneri spolu spavat bez kondomu, tak su tu stale testy na pohlavne choroby...ja som na tych testoch bola a preto v buducnosti mozem partnerovi novemu povedat, ze som cista, avsak to mozem vyzadovat aj od neho, nech ide na testy. Je to podla mna naozaj zbytocne sa nad tym zamyslat tak, ako pises ty, lebo v tom pripade by sme naozaj nemali sexovat, bozkavat, mat petting...

mircenka

tu mi to pride ako keby si hovoril o nejakej swingers party, vies, nie kazdy clovek to robil s tym a zasa s tym, nie kazdy sa bozkaval s hocikym.. neviem co si tymto tu chcel docielit- ale ja mam urcite zdvihnute obocie a otaznik nad hlavou