Ahojte, chcel by som sa spytat ci je mozne darovat krv ak mam 196cm vysku a 62kg vahu. Ruky mam ako palicky a celkovo dost chudy ale v podstate zdravy clovek:) mam jedine slabu alergiu na pel inak nic.
Darovanie krvi
nie nemam ju preboha 9 dni, som v poriadku, uz som krv darovala. len som to tak myslela ze 9. den cyklu
kikiku, to máš menštruáciu 9 dní? tak to sa veru neponáhľaj darovať krv, možno budeš mať aj tak znížený hemoglobín a vyradia ťa z odberu.
kikiku: najlepšie je ísť darovať krv, keď už neni ani slabý tmavý výtok. neodporúča sa ísť tesne po menzese totiž... nechoď v stredu, ale trebárs až budúci týždeň v pondelok (1.2.)
prosim vas mozem ist tuto stredu darovat krv ak mam uz po menzese (resp 9. den) budem mat uz len slaby tmavsi vytok..dakujem
myslim si,ze najlepsie by bolo keby si zasiel na odber,aj tak ti najprv urobia vysetrenie a tak posudia,ci si vhodny darca...
takto tazko radit...
ja som poznala cloveka,ktory si myslel,ze moze darovat krv,ze je zdravi,siel ju darovat a tam mu zistili,ze je chudokrvny...najlepsie zajst osobne...
musis mat nad 50kg a to máš,takže možeš darovať
..myslim ze ieje problem...ak mas zdravu krv..