chcela by som sa stat veganka aspon na 2 mesiace, mozem jest varene zemiaky /kukuricu ?chcem si zlepsit travenie a schudnut aspon 10 kg. prosim o rady
veganstvo ano/nie?
Pardon, ked som napisal prispevok, tak som si vsimol, ze som napisal bielkoviny, co nebolo celkom presne... Skor som tam mal napisat ziviny.
Ide o to, ze niektore latky su obsiahnute IBA v zivocisnych produktoch a nemaju adekvatnu nahradu v rastlinnej risi. Darmo, clovek je vsezravec a urcite ziviny potrebuje. Ono sa da aj bez toho, ale postupne clovek moze ohrozovat svoje zdravie, dokonca aj zivot /pri dlhodobom absentovani tychto latok/.
Tu to trochu rozoberaju.
www.kruhzivota.sk
adamko pises totalnu kravinu s tymi zivocisnymi bielkovinami,mas este nejake zastarane vedomosti,tak skus ich obnovit a zistis vela zaujimaveho
Odmietanie zivocisnych bielkovin neni zdrave, dokonca je to pri dlhodobom stravovani aj zivotu nebezpecne. Tie latky jednoducho v telach chybaju. Da sa to nahradzat roznymi rastlinnymi nahrazkami, ale iba ciastocne.
Ak chces chudnut, daj sa na 90 dnovu rozlisovaciu dietu. Ono to dieta neni ani v pravom zmysle slova, lebo jes velmi pekne porcie a jes vsetko. Je to len o spravnom nastartovani metabolizmu.
Vela ludi moze zjest prakticky cokolvek a nejak nepriberu. Az tak maju nastaveny metabolizmus...
Nemozes to jest pretoze kukuricu alebo zemiaky jedia ine zvieratka ako napriklad prasiatka a chces im zobrat to malo z jedla co maju?