Ahojte chcela som len podotknuť. Nedávno som bola teda sme boli na exkurzii... v Poľsku v Osvienčime a dachau.... Bolo to dosť krute... Chcem len povedať mali sme tam sprievodkyňu bola to staršia pani... Celé nám to opisovala príbehy rozprávala ako keby tam bola a nakoniec sme sa jej museli spýtať prečo takto rozpravala a povedala že ona bývala v tej dedinke kde je ten tabor. a pomahala ako malinké dievčatko tým ľudom.
ja len chcem vam tu dať jedno video a ten kto vydrží do konca bude v šoku ako takého niečo mohli spraviť je to video.. z toho roku tak môžete sa pozera
Ešte jednu vec ako tam budete vidieť kde hadzali do takej diery tých ľudí tak nám rozprávala tá sprievodkyna že mala pred nami skupinu s deduškami a babyčkami .. a jeden sa pritom rozplakal a tak sa spýtala ta sprievodkyna že prečo plačete tak moc.. a on že ja som to prežil.. a tak porozprával že si život zachránil prave v tej diere .. kamarat mu povedal ak ho zastrelia nech sa skryje pod ním pretože mrtvoli hadzali do tej diery tak sa skryl pod nim a tak sa zachránil.. veľa príbehov nam rozpravala bolo to dosť desivé.. ako tam znásilnovali ženy a važne boli sme tam v zime. tam kde spavali to boli len ako keby stajne pre kone a tam obla taká istá zima ako vonku.. a predstavte si volakedy boli aj mokry. za trest vzime a tak spali.. mali len jeden odev.. a ten im bol všetkym...