Ahojte. Mam taky specificky problem. Mam priatelku, chodime spolu viac ako rok. Obaja mame 19 a je to nas prvy vaznejsi vztah. Problem je v tom ze ona je akoby hanbliva. Za cely ten cas sme spolu nemali okrem bozkavania nic sexualne a to ma stve. Aby bol problem vacsi ona sa lieci na nejaky hormonalny problem z puberty a doktor jej vravej ze zatial nesmie mat sex. To by mi ani tak nevadilo. Skor ma stve fakt ze odmieta aj vsetko ostatne. Nedokaze sa o tom porozpravat, vzdy je nervozna, hanbliva a zahovori to a zmeni temu. Ked sme spolu ostane to pri bozkoch a hladkani. Vravi ze to moc riesim pritom som tuto temu otvoril za ten rok asi 3 krat. Ona nikdy nebola nejako velmi vasniva ale citim ze je to v nasom vztahu problem. Lubim ju, a preto som zvedavy na vase nazory.
Hanbliva priatelka-problem
Fuuha hormonalny problem z puberty?? to som este nepocula...a nemala nahodou nejaky zly zazitok o ktorom sa ti hanbi povedat, tak to skryva hormonalnym problemom??
michal88....myslím že posmeliť vínom a tak to nebude ten najvhodnejší spôsob,ak si ju ceníš...ak nie a chceš ju len pretiahnuť tak OK...ale inak by si mal sňou veľa komunikovať a rozoberať je problém aby s avyrozprávala...a po čase by sa ťi sama oddala a bolo by to oveľa krajšie,,,ale záleží od toho čo od toho vzťahu očakávaš
dakujem zatial za odpovede. Urcite ju skusim nejako posmelit.
..skúste si dať nejké to vínko trošku sa odviazať ,nie veľmi, aby to zas nevyzeralo nápadito..podpor ju nech sa nebojí ,že ju nechceš tlačiť len jednoducho isté veci hrajú vo vztahu veľkú rolu..ja som bola taká istá si myslím, podľa toho čo rozprávaš..bud som odbočila od témy, alebo som sa nahnevala a bolo mi všetko ľuto, jednoducho som mala v sebe istú zábranu..nedalo mi to..po čase to začalo miznúť..an neviem ako to bolo..ale chce to asi čas.ale po case mi dal aj najvo fakt ze sa mu to nepaci..ale asi vedel preco to robi..ako keby ma nieco prinutilo byt otvorenejsia..nie uplne ale ked si to porovnam uz je to lepsie..neboj sa tvoja priatelka nieje jedina..ktora ma takýto problem.
fuuhaaa....v takejto situacii podla mna zaberie len a len rozhovor. musite byt k sebe uprimni aj ked sa mi zda, ze ona sa hanbi dokonca aj rozpravat sa o takychto veciach. ja som bola zo zaciatku tiez velmi hanbliva, ale cim viac veci vo vztahu ludia vyskusaju, tym je pevnejsi...aspon ja mam taky pocit...ci uz sexualne alebo len nejake to "prvofazove" zblizenie vedie ku vacsej dovere vo vztahu. skus si k nej sadnut a prinutit ju rozpravat o tom. bud pozorny a povedz, ze ak nechce, do nicoho ju nebudes nutit, ale bude dobre, ak sa o tom porozpravate...
zakladom dobre fungujuceho vztahu je potreba vsetko si vediet vysvetlit a uprimne sa porozpravat. a naznac jej, ze je to pre t eba velmi dolezite- teda nemyslim ten sex, ale rozhovor....chces sa len porozpravat :) prajem ti vela stastia :)