danove priznanie a ekonomka

Príspevok v téme: danove priznanie a ekonomka
muska2233

nasa mensia firma zistila, ze sme mali trubu ekonmku, ktora nas tahala 2 roky za nos a nova musi etraz vsetko opravovat.
je mozne ze dostanem nejaky postih ja napr. socialka, zdravotna a tak??
a este jedna otazka... danove priznanie nebolo vobec odoslane, ak mi nova ekonomka urobi este raz, je mozne, ze mi to spatne vratia? dakujem

muska2233

tyka sa to aj mna..zcasti tu aj prevadzkarka, aj asistentka, a zaujimali by ma aj preplatky. nemala som ani korunu...a pritom..no neviem, nemozem to posudit, kedze do toho nevidim, ale stve ma to.

nerozumiem

Nie! Zodpovednosť znáša šéf a nová ekonómka, ktorá to napriek všetkému vzala. Nemusíš sa báť. Zodpovednosť za danú chybu nenesieš. Nechápem prečo ako recepčná riešiš problém nepodaného daňového priznania? Od týchto problémov sa dištancuj a pokojne sa ohraď tým, čo som napísala.

muska2233

pracujem v hoteli ako recepcna. zhodou nahod dal konatel starej ekonomke vypoved, a nova to ani nechcela prebrat ked videla co vsetko stara porobila zle.
samozrejme jej ponukol odmenu za to, ze to da vsetko doporiadku. samozrejme vedenie zobralo este jednu ekonomku, ktora riesi uz starsie roky. takze ak som zamestnancom, caka ma tiez nejaky postih?

nerozumiem

Pokiaľ táto skutočnosť nastala vedenie firmy by malo uskutočniť audit. Tuším by ste mali mať aj v zmluve napísané za čo konkrétne vo firme nesiete zodpovednosť. Tvoja otázka je dosť nejasná, ťažko sa radí, ide o konkrétnu osobu, konkrétnu chybu- v čom? V akom rozsahu? Na akom poste pracuješ? Ako sa k celej veci stavia vedenie firmy atď.

nerozumiem

Nerozumiem tvojej otázke, zabudla si napísať na akom poste vo firme pracuješ. Ak si nová ekonómka a prebrala si od tej trubky :) všetkú agendu, prebrala si aj zodpovednosť a aj jej chyby. Keď nastupuješ do práce po niekom treba si to dobre najprv pozrieť. Ak pracuješ ako účtovníčka súhlasím plne s wwww. Žial obvykle znášajú tieto chyby všetci zamestnanci, ak bola ekonómka taká šikovná. Musela by sa dokázať jej výlúčná chyba, po lopate- že ste s ňou nešli v tom viacerí. Postih nie je od sociálky, ale od vedenia firmy, prípadne od Daňového úradu. Ak nebolo daňové priznanie odovzdané načas v termíne, pokiaľ máš veľmi veľmi dobrú známu na DU dá sa to zariadiť, ak nemáš, bude pokuta a následná daňová kontrola. Daňovníci sú veľmi "milí" ľudia ale to vyplýva z ich povolania. Nová ekonómka urobila jednu veľmi závažnú chybu, najprv keď niekam nastupujem si prezriem všetkú prácu ktorú vykonáva a vykonala stará ekonómka, tak aj nová ekonómka je riadna trubka, pretože na chybu sa musí vždy prísť. A pokiaľ tú chybu tam videla nemala to od nej prebrať, pokiaľ si veci nedorieši. Ale postih hrozí určite aj starej ekonómke pokiaľ bude zistená chyba do dátumu jej odchodu zodpovedá za to stale ešte ona.

wwww

Ak je to tvoja firma, ty si zodpovedná. Aj za chyby účtovníčky. Ak ti dajú pokutu, ty ju musíš uhradiť. A treba podať dodat. daň priznanie a ak máš preplatok, tak ti ho vrátia. Len sa dlhšie načakáš. A očakávaj daňovú kontrolu. Lebo ak zbadajú, že sa vo firme niečo deje, okamžite naklusajú. A môžu ti skontrolovať aj 10 rokov dozadu.