Ako vycistit zlato

koža

stačí ak si dáte do misky na dno alobal položíte zlaté šperky, kypriaci prášok a zalejete horúcou vodou za 20 - 30 min vyberiete super čisté

lost

Zlato je tusim velmi odolne na prirodne veci, ale velmi lahko sa poskrka (ak je velakratove), tak velmi by som ho nedrel na silu :)
Ale neviem ci sa skrka aj to co sa bezne nosi tie 18-20 karatove a menej..

CJ

ja zlato namočím do octu a nechám ho tam neakých 20 min. Keď ho vytiahnem tak ho opláchnem a leskne sa ako psovi gule.

liviaaaa

kup si v predajni so striebrom alebo v zlatnictve handričku na čistenie. Je to super vec všetko je hneď čiste a leskle :)))

agaven

no ona aj ako že vraj aj zubná pasta vyčistit ano ta soda bicarbona aj popol ako z cigariet skus apon cosi hadam pomože ja si to cistim sodou bicarb. aj zubnou pastou a pomaha to

poliewoocka

Zlato ci striebro obal do alufolie(alobalu) a vloz do nejakej misticky, poharika...to je jedno. Nasyp na to za lyzicku soli. Zalej vriacou vodou a zasyp este sodou bikarbonou. Nechaj posobit 10-15 minut, rozbal a oplachni.
Ja si takto cistim vsetky zlate a strieborne sperky:) a ocko s kamienkom sa krasne leskne, vsetko ciste, trblietave.