Ahoj, potrebovala by som poradit. POcitujem palenie vo vnutri, nie na povrchu, ale jednoducho akoby som mala vo vnutri ohen... Gynekologicka mi urobila cytoster a tam to oznacili za zapal s pritomnostou leukocytov. Dala mi na to krem gynozal, alebo nieco take, ale potom som medzitym brala antibiotika a tak, ked som prisla na kontrolu a prezrela ma povedala, ze mam hnisavy zapal a dala mi Candibene. Prisla som teraz na kontrolu a stale ma to pali a mam vo vnutri taky biely vytok a tak mi teda dala Fungolon lieky a krem Fungicidin. Stale vsak nemam pocit, ze to zabralo. Nie som si ista, ci to je mykoza, ci z coho je ten zapal... Neviete mi poradit co by to mohlo byt? Nebavi ma stale do seba nieco davat a ziadny vysledok. Ved ja nemam ziadne svrbenie iba palenie, ani nemam pocit, ze je to na sliznici ale akoby vo vnutri. Mam pocit, ze to preslo az do zapalu mocoveho mechura, lebo som zacala chodit stale na WC.Vsetko som jej povedala a ona stale svopje... mykoza!!! Mozno ma pravdu, ale nerada by som to podcenila.
Je palenie vo vnutri mykozou?
Tak znova sa ozyvam po nejakom case. Lekarka mi robila kontrolny cytoster a cuduj sa svete, ked som po 2 tyzdnoch zavolala sestricke,tak mi oznamila, ze cytoster je v poriadku. Na kontrolnu kultivaciu sice este pojdem, lebo antibiotika som dobrala az teraz ale som rada, ze uz sa neobjavili tie bunky ASCUS.
Mykoza zacina v crevach, pozrite na temy candida a podobne. Nie je to,jedina infekcia ale najpracdepodobnejsia. A mykoza v crevach potlaci nase dobre bakterie, probiotika, cim sa znizi vyroba obrannych latok proti roznym infekciam v tele, lebo probiotika v crevach vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi sa nase telo vselikde brani proti roznym infekciam
Potom sa maju moznost premnozit virusy, rozne ine bakterie a patalia je hotova.
Kandidu a plesne treba v prvom rade vytlct v crevach, pripadne zaroven vyplachmi aj inde.
Na vyplachy ale aj na pitie odporucam koloidnu striebornu vodu, roztok citricidalu a ostatne na proptikandidovu dietu pripajam:
Protikandidova dieta nesmie obsahovat volne cukry ani sacharidy, ktore nase telo alebo candida vie pouzit na svoje prezitie.
Tj zakladom protikandidovej diety je ju VYHLADOVATt.
Pomocne pri protikandidovej diete(nevyhnutne) je brat oreganovy olej(2-3x2 kvapky candiminu), roztok GSE/citricidal(60/35 kvapiek do litra vody, postupne vypit po malickych glgoch pocas dna) a niekolko lyzic kokosoveho oleja denne. Na noc treba zobrat silnu PROBIOTICKU ZMES s kuskom jablka, aby sa mohla rozmnozit v crevach cez noc.
Jedlo by sa malo skladat LEN z masa, ryb, vajec, vela zelenin(okrem zemiakov!!!)orechov a neskrobovitych olejnatych semien. Nic ine!!!.
Extra celuloza/vlakniny, ako pektiny, psylium a kokosova mucka pomozu oslabenu kandidu VYMIEST von z criev.
Realisticky cas na znicenie kandidy v crevach je okolo 2 tyzdnov.
Akekolvek porusenie ci uz diety alebo daviek doplnkov znehodnocuje tuto dietu.
Kandida inde sa da tiez potlacit vyplachom koloidnou striebornou vodou alebo popisanym roztokom citricidalu.
Ale zakladna podmienka na zbavenie sa kandidy je ju vynicit v prvom rade v crevach a nahradit probiotikami
Na protiplesnovu dietu potrebujes nielen oreganovy olej(odporucam najmenej 3x3 kapsule, tie z Puritans pride, s jedlom) ale aj 3 lyzice kokosoveho oleja a 60 kvapiek GSE do litra vody. postupne po malych glgoch pit celu den. Samozrejme pocas 2 tyzdnov vylucit VSETKY sacharidy. A hodne zelenin, nech tu vyhladovanu a omracenu kandidu z criev vymetu a na vecer brat silnu zmes probiotik, ktora kandidu v crevach nahradi a dalej ju zatlaci, a vyrobi tam hromady protilatok proti kandide a inym infekciam vsade inde v tele
Co sa tyka roznych inych doplnkov, tie sa spravidla nemiesaju zle spolu.
Medzi probiotika a antimikrobialne latky je treba ale dat co najviac pauzu, preto radim brat pocas dna antimikrobialne a po dobrati(do siestej vecer) o desiatej pred spankom kus jablka s probiotikami, aby sa cez den mohli dobre rozmnozit a kolonizovat creva.
Ahoj,
takze konecne mam tie vysledky z kultivacie a tam sa ukazalo, ze mam vo vytere 2 bakterie nejaky Enteroccocus a E coli. Doteraz mi lekarka stale liecila mykozu a nic nezaberalo. Tak dufam, ze teraz tie antibiotika, co som dostala zaberu. Je to nejaky Amoksiklav. Mate s tym niekto skusenost?
Viem, ako je to nepríjemné, v posledných mesiacoch som to zažila niekoľkokrát.
Mne pomohol Jenamazol krém
Ahojte baby. Dnes som bola na gynde, lebo trapil ma vytok a palenie vo vnutri-hlavne, ked som bola cikat. Ake vysetrenie mi robila ani neviem, lebo ja sa radsej vzdy divam na strop:)) nechcem vidiet, ake predmety berie do ruk:-P...ale dost ma to vysetrenie bolelo:(...skontrolovala mi moc, pH posvy a skonstatoavala, ze pH je kysla, cize zrejme mam plesen:(...ale nakolko aj daky vyter mi robila, tak vravela, ze nech o tyzden zavolam ohladom vysledkov. Predpisala mi Clotrimazol tabletky a krem-tabletku jednu na noc si mam davat dnu a kremom si dvakrat denne potierat okolie posvoveho vchodu. A tak pre zaujimavost som sa jej spytala, ci to nemozem mat od partnera...lebo ved stale len my zeny chodime na vysetrenie a nasi chlapi nic! Ale povedala, ze nie...ze liecba partnera je len vtedy nutna, ked ide o pohl. choroby a ked sam pocituje nejake svrbenie alebo co...ze taka sanca, ze by bol len prenasacom a my mame z toho vytoky nie je...proste su na vine tie nase dobre bakterie, ktore si tam odpocivaju, robia svoju robotu:), ale ako nahle pride nejaky stres alebo choroba, bratie antibiotik, tak sa tie bakterie zhluknu, daju dokopy a uz je vytok na svete...
dobrú a drž sa
dakujem za par slov... idem uz dnes spat... :)))
ako myslíš,a velakrát sa to po menštruácii zlepší
ok, jasne, pojdem k lekarke, ale tento tyzden to kvoli pracovnym povinnostiam nejde a na budduci tyzden to uz bude tesne prem menzesom, tak asi pockam az po menstruacii a potom ked pridem a bude to stale palit, tak ju uz poprosim o tu kultivaciu, sama predsa uzna, ze mi nemoze urobit kontrolny cytoster, ked mam stale zapal... ja viem, ze idelane by to bolo riesit hned... ale zase ked si rpedavim, ako dlho budem cakat na vysledky kulitvacie... tak to bude zase doba!
díky za info ohladne nových výsledkov ja poznám len toto staré cyto-hodnotenie, skúsim si to kliknút,,,,,ale ty s tým zápalom chod,aby si sa preliečila,lebo to nie je nič moc,držím palce a daj vediet ako si dopadla u Dr.