otazka pre RNG

RNG

ucinna davka Dim I3C je okolo 400 az 600 mg dene, to je vytazok zhruba z pol kila brokolice. Neviem si opredstavit, ze by niekdo jedol kazdy den 1/2 kila brokolice, ale 500 mg vytazku sa da prehltnut bez zmeny normalnej stravy.

RNG

Martinka, v doplnkovych obchodoch dostanes priamo vytazok DIM a I3C, tiez sulphoraphane, to su vsetko protirakovinne vytazky z kapustovin, kde DIM a I3C okrem ineho znizuju aj hladinu estrogenu.
Mechanizmus znizovania je spomalovanie premeny testosteronu na estrogen a dehydrotestosteron.
Podobne ucinky maju aj vytazky z korenov zihlavy a bobul pilovej palmicky, rozne steroly(Saw palmetto, serenoa repens)

martinka123

a je nieco podobne Indonalu, ale bez tych vytazkov? Myslim karfiol, brokolica a pod ...
cize estrogen (nadbytok) moze tiez spustat vznik bujnenia a pod?

RNG

Extrakty z kapustovych ako DIM a I3C znizuju vyrobu estrogenu, cim sa znizuje sanca na vytvaranie roznych nefunkcnych tkaniv a pravdepodobnost vzniku bujnenia a rakovin v nich.
Domaci liek na to je INDONAL.
Na vycistenie tela od roznych nepotrebnych tkaniv som mnohokrat v roznych temach odporucal enzymi a jod, ktory sa podiela na vyrobe enzymov, hormonov a roznych inych procesov v tele.
Podla roznych lekarskych zdrojov z novsieho vyskumu na jod, optimalne hladiny jodu v tele by mali byt ovela vyssie, ako drviva vacsina ludi na svete ma, s vynimkou niektorych pobreznych narodov, napr Japonci, ktori maju prijem jodu z morskych rastlin v svojej kazdodennej potrave v priemere az 85 krat taky, ako nasa zastarala odporucena denna davka
Jod nie je jediny, ktoreho mame malo z potravin, tak isto je to selen, zinok, vitamin C a E, v zime aj vitamin D,tiez samozrejme vlakniny a probiotika atd.
Proste nasa civilizovana strava je daleko od optimalnej pre nase telo a ked nic ine, tak aspon niektore chybajuce veci v nej je rozumne si doplnit postupne, ked to lekarsky/mikrobiologicky vyskum objavi a potvrdi dostatocne.