vykrivena chrbtica

Príspevok v téme: vykrivena chrbtica
sandica

ahojte!minuly tyzden som bola na vysetreni chrbtice,lebo my pri zatazi strasne bolel chrbat...zistili mi vykrivenu chrbticu, lopatky a pootocenu panvu.teraz dostanem podpatenku na lave chodidlo a musim chodit cvicit...chcem sa spytat,ci mal alebo ma niekto takyto isty problem, a ci sa to po case tymi cvikmi a tou podpatenkou upravi???!!! dakujem

stiev

Kedze mi zistili, ze mam vykrivenu chrbticu o 40 stupnov, nasadili mi korzet, ten som ale kvoli svojej lahkomiselnosti nenosil ktoru som mal 1rok nosit. Vedel by mi niekto poradit, ci sa da chrbtiaca vratit znovu do povodenho stavu, aj ked mam 21rokov, lekar mi vtedy tvrdil ze iba do 18rokov sa to da potom uz nie. Mal som moznost rozpravat s nemeckym lekarom ten mi tvrdil, ze do 25rokov sa chrbtica da vratit na svoje miesto. Tak ja neviem vlastne ako to je, preto sa pytam ci mal s tym niekto uz skusenosti. Dakujem

Alternativa

Viem a hlavne bude sakra draha, ak sa Ti bude kotulat v izbe z kuta do kuta bez vyuzitia :o. Aj pri tomto cviceni odporucam zacat v nejakej partii s cvicitelkou. Mam skusenost: isla som 1.x na fit lopty a potom nasledoval dni s brufenom. Cvicitelka, fyzioterapeutka sa divila, preco som viac neprisla. Vysvetlila som jej, ze brufeny fakt nemilujem. Donutila ma este raz ist, postavila si ma pred seba. Vybrala mi mne vhodne nafuknutu loptu, celu hodinu sledovala moje cvicenie, opravovala spravnost umiestnenia lopty, urobenie cviku. A veru ziaden brufenik som nepotrebovala. Cize aj cvicit treba vediet ;o).

sandica

mas pravdu alti:)
inak citala som tvoj prispevok o fit-loptach. na chrbticu je to urcite dobre,lebo mi lekarka nakazala kupit si taku loptu...tak teraz zhanam taku loptu s priemerom 75cm...ale co ti poviem-su sakra drahe:)

alti

Neviem, ci je to problem. Ja mam zasadu: pocuvam svoje telo a nerobim nic vyrazne proti nemu. Kedze som tiez "chrbticiarka" a snazim sa pravidelne cvicit, idem vzdy len do jemnej, takej este prijemnej bolesti. Nic netreba prehanat, tu nemusime byt hrdinky :o)

sandica

lekarka mi tiez odporucala znak. a inak dik za radu s tym ponaranim hlavy-tak si ju budem ponarat aj ja:)-ved aj tak mam v plavarni vzdy mokre vlasy:) a inak je to problem, ked ma pri istych cvikoch boli alebo skor tak picha v oblasti lavych rebier??? vykrivenie mam do pravej strany...

Alternativa

Nemam, skus cez google.sk A pri plavani si ustraz, aby Ti panva nepadala dole a neplavaj "prsia" v style "labut", ako my baby zvacsa plavame /trpi krcna cast chrbtice/. Na chrbticu, ak neplavas prsia ako treba /s ponaranim hlavy/, je najvhodnejsi znak.

sandica

dakujem ajaja,dnes som bola na rehabilitacii, ukazali mi cviky a teraz to mam robit doma kazdy den a raz tyzdenne mam ist do toho centra. tak dufam, ze to zaberie.a plavat budem tiez-aj zo skoly aj mimo skoly.no ja mam 18 a tiez ma netesi ze uz mam problem s chrbticou...a k tomu povolaniu-myslis, ze ani ja by som si nemala vybrat "stojate" povolanie?lebo ja sa mojich planov nechcem vzdat...

ajaja

Sandica,mne ako 15 ročnej zistili skoliozu.Tiež som nosila podpatenku na lavú nohu,okrem toho mi ešte urobili také "korýtko" zo sádry, na chrbát v ktorom som spávala a dost dlho.Tak isto som chodila cvičit, plávat,bola som 3 krát v kúpeloch.Na to korýtko spomínam celkom rada, lebo len vtedy som si dobre oddýchla.Akurát ma to trocha obmedzilo pri výbere školy,musela som brat ohlad na budúce povolanie.Odvtedy ubehlo 30 rokov,mám 2 deti a žijem normálne.Chrbát občas bolí,ale som lenivá na cvičenie.Iba ked je už velmi zle.Takže ak Ti možem poradit cvicit,cvicit a podla možnosti plávat.Cviky by ta mali naucit na rehabilitácii.Mne sa v podstate ten chrbát upravil,momentálne nechodím na žiadne kontroly.

Alternativa

Myslim, ze nie menej dolezite ako zlepsenie stavu je, aby sa Ti stav postupne nezhorsoval, comu by cvicenie a podporne prostriedky mali zabranit.