Ahojky! Mam strasne velky problem vyslovit trosku komplikovanejsie slovo. Nemusi to byt nic nezname a neslovenske ale aj tak ho vyslovit neviem, iba vykoktat. Neda sa to nejako naucit?...akym stylom vyslovavat? nemate nejaky trik?..dik
problem s vyslovnostou
relia
Aj ja som Madarka ale vyrastala som medzi slovakmi, skoro vzdy som sa rozpravala aj rozpravam po slovensky. Po madarsky sa mi este tahsie vyslovuju tie krkolomne slova :)).
jajka001
dik za tip. Vyskusam. Skusim najst aj nejake tie jazykolamy a trapit sa :)). Nad tym som uz uvazovala. Uvidim ci pomoze
myslis ze si na to prilis stara? ja myslim ze vek nie je dôlezity, ked mas problem. ja by som to na tvojom mieste cvicila doma. hlboky nadych a pomaly vyslovuj tie slova ktore ti nejdu. a opakuj.
Ja som mala podobny problem, ale preto ze som Madarka, aj ked mam dokoncenu slovensku strednu aj vysoku skolu. Pomohlo mi to,ze som vela komunikovala a recnila a ze mam manzela Slovaka. Postupne som sa zbavila aj prizvuku a teraz nemam problem ani s tym najzlozitejsim slovickom:-)
to nie. Na to som uz prilis stara :)
ale nejake rady logopedicky si rada vypocujem :DD
skusila si logopedicku?