Baktériálnou ekológiou proti cukrovke?

Príspevok v téme: Baktériálnou ekológiou proti cukrovke?
tajné tabu

Baktériálnou ekológiou proti cukrovke?
Črevné baktérie môžu ochrániť telo pred cukrovkou

Baktérie, ktoré tvoia tzv. črevnú mikroflóru, pomáhajú zabrániť cukrovke 1. typu (inzulin-dependentný diabetes mellitus). Informoval o tom časopis Nature.

Vedci na čele s doktorom Alexanderem Chervonským previedli mnoho experimentov na myšej populacii, ktorá mala k cukrovce genetické predpoklady. Myši rozdelené na dve skupiny držali v sterilnom prostredí.
Jednu skupinu naočkovali roztokom s obsahom črevných baktérií a výsledok bol fascinujúci. Ochorelo 80% hlodavcov držaných v úplnej čistote...
Príliš čistoty škodí

Výsledky výskumu zapadajú do „hygienickej hypotézy“, podle ktorej organizmy, ktoré sa nestretávajú s mikroorganizmami, ktoré predpokladá evolúcia, sú viac ohrozené autoimunitnými poruchami.

"Teoria upozorňuje, že ak ste vystavený veľkému množstvu patogénov (choroboplodných zárodkov), oživujete si svoj imunitný systém a chránite sa proti poruche vedúcej k cukrovce 1. typu, tvrdí "imunológ Chervonsky z Chicagskej univerzity.

Výsledky potvrzujú, že baktérie v črevách majú vplyv na podstatne viac vecí, než je trávenie, tvrdí mikrobiológ Sarkis Mazmanian z Pasadenskej univerzity. Podľa jeho slov imunitné bunky obiehaju telom a môžu dostávať signály od črevných baktérií. Tieto „správy“ tak prenášajú do daľších častí tela – v prípade diabetu do slinivky brušnej.
Doktor Chervonsky chce so svojimi kolegami vyvinúť bakteriálny prípravok, ktorý bude schopný predchádzať cukrovke u ľudí.
Celý článok:
-odkaz odstránený-