Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

otazka.mavate kezdy den stolicu?je to nenormalne ak nieje kazdy den?dakujem

kaktuska

Ja mam taky trik. Rano si dam dve jablka a salku kavy a najlepsie ked si este chvilu polezim, za polhodinu idem spokojna z WC. Kava je totiz prirodne prehanadlo a jablka maju vlakninu a su kyselkave. Pripadne este pomaha pred spanim vypit za pohar acidka. Samozrejme pravidelna pestra strava, vela ovocia, zeleniny, celozrn.pecivo a vela tekutin je uplny zaklad!

včelička

Pravidelné vyprázdňovanie je dôležité,pretože v neskoršom veku môžu vzniknúť chronické zápchy a tie sa ťažko liečia.Dá sa to upraviť stravou, ale aj prírodnými produktami.Ak chceš vedieť aké, napíšem, ozvi sa mi.

RNG

na pohyb stolice v crevach treba dostatocne mnozstvo vlaknin. Bez nich sa crevo nema do coho zapriet.
Pomaly pohyb stolice umozni premnozenie bakterii v crevach, prilisne vysusenie stolice a celkove otravy toxinami z toho.
Pri dostatku vlaknin a "vymasteniu" criev sa da tato situacia pomerne rychlo napravit
2 lyzice psylia alebo jablcnych pektinov denne(rozlozene do 2-3 daviek) a lyzica olivoveho oleja alebo 2 lyzice cerstvo mletych lanovych semienm ten problem napravia. Samozrejme do tak znicenej crevnej flory je dobre brat aj probiotika, radim na noc zobrat kus jablka s probiotikami.

nelly15

nemusiš chodiť každý den..ja som chodievala kedsi každe 2-3 dni ale teraz som vonku z buimie a mam tak zničene črevá že chodím asi dva krat za mesiac a aj to musím zjesť balenie prehanadla

ovovie dosť pomaha mne najviac pomahaju grepy a pomaranče

ovo

ovocie, zelenina, ovocie, zelenina,atd..... ja som roky trpela zapchou, no teraz chodim aj 2-3krat za den. no ked si co len jeden den nedam ovocie a zeleninu, tak je to vidno dalsi den, ked sa trapim na wc.
a co sa tyka kavy, tak s tym velmi nesuhlasim, lebo kava jemne prehana...

hmmmmmmmm

pajunka, nie kazdy chodi kazdy den.a niekto zasa aj 2-3 krat denne.ak si to mala tak vzdy a nemavas ine priznaky ako striedanie zapchy a hnacky, bolesti ,nevysvetlitelne chudnutie a zmena frekvencie nie je nahla, tak zrejme mas take trosku pomalsie creva.zavisi aj od toho ci pijes odporucane mnozstvo tekutin.ak to mavas len v poslednej dobe stolica je tvrda,alebo len take bobky, vtedy ide o zapchu.treba pit vela vody, menej kavy, caju, bublinkovych, treba jest viac celozrnnych vyrobkov ako bielych, viac vlakniny, ovoce,zeleninu.