prosim napiste mi bo ci je nezdrave ked clovek nechodi kazdy den na zachod.a co mam jest aby bola kazdy den dik
otazka.mavate kezdy den stolicu?je to nenormalne ak nieje kazdy den?dakujem
Ja mam taky trik. Rano si dam dve jablka a salku kavy a najlepsie ked si este chvilu polezim, za polhodinu idem spokojna z WC. Kava je totiz prirodne prehanadlo a jablka maju vlakninu a su kyselkave. Pripadne este pomaha pred spanim vypit za pohar acidka. Samozrejme pravidelna pestra strava, vela ovocia, zeleniny, celozrn.pecivo a vela tekutin je uplny zaklad!
vcelicka ak chces poradit, kludne to napis sem
Pravidelné vyprázdňovanie je dôležité,pretože v neskoršom veku môžu vzniknúť chronické zápchy a tie sa ťažko liečia.Dá sa to upraviť stravou, ale aj prírodnými produktami.Ak chceš vedieť aké, napíšem, ozvi sa mi.
na pohyb stolice v crevach treba dostatocne mnozstvo vlaknin. Bez nich sa crevo nema do coho zapriet.
Pomaly pohyb stolice umozni premnozenie bakterii v crevach, prilisne vysusenie stolice a celkove otravy toxinami z toho.
Pri dostatku vlaknin a "vymasteniu" criev sa da tato situacia pomerne rychlo napravit
2 lyzice psylia alebo jablcnych pektinov denne(rozlozene do 2-3 daviek) a lyzica olivoveho oleja alebo 2 lyzice cerstvo mletych lanovych semienm ten problem napravia. Samozrejme do tak znicenej crevnej flory je dobre brat aj probiotika, radim na noc zobrat kus jablka s probiotikami.
nemusiš chodiť každý den..ja som chodievala kedsi každe 2-3 dni ale teraz som vonku z buimie a mam tak zničene črevá že chodím asi dva krat za mesiac a aj to musím zjesť balenie prehanadla
ovovie dosť pomaha mne najviac pomahaju grepy a pomaranče
ovocie, zelenina, ovocie, zelenina,atd..... ja som roky trpela zapchou, no teraz chodim aj 2-3krat za den. no ked si co len jeden den nedam ovocie a zeleninu, tak je to vidno dalsi den, ked sa trapim na wc.
a co sa tyka kavy, tak s tym velmi nesuhlasim, lebo kava jemne prehana...
pajunka, nie kazdy chodi kazdy den.a niekto zasa aj 2-3 krat denne.ak si to mala tak vzdy a nemavas ine priznaky ako striedanie zapchy a hnacky, bolesti ,nevysvetlitelne chudnutie a zmena frekvencie nie je nahla, tak zrejme mas take trosku pomalsie creva.zavisi aj od toho ci pijes odporucane mnozstvo tekutin.ak to mavas len v poslednej dobe stolica je tvrda,alebo len take bobky, vtedy ide o zapchu.treba pit vela vody, menej kavy, caju, bublinkovych, treba jest viac celozrnnych vyrobkov ako bielych, viac vlakniny, ovoce,zeleninu.