Ahojte, dnes som pocula od jednej znamej, ze si bieli zuby praskom na pecivo.. Poculi ste o tom????
Ma ich totalne biele.. ze obcas pouzije sodu bikarbonu.. ze skusila aj citron, ale ten jej skoro znicil sklovinu..
Biele zuby - z prasku na pecivo
sisi?
ja to idem dnes vyskúšať s prášk. do pečiva ale opatrne
a ako konkretne sa to praktizuje?
tak to som počula aj ja..aj raz praktizovala..lenže mamina mi povedala že to ničí sklovinu..a mne velmi mizne sklovina celkovo..tak kašlem na to..
Nuz to konstatovali aj vyskumnici kedysi, ked presli na hladsie zubne pasty. Ale to velmi zavisi od jemnosti(tj velkosti jednotlivych krystalkov po zomleti.
Myslim,ze to nie je najlepsie na sklovinu...
Prasok do peciva sa sklada z sody bikarbony alebo amonium karbonatu. Soda bikarbona bola pridavana(aj teraz niektore zubne pasty ju maju) do tzv zubnych praskov, ktore boli pouzivane pred zubnymi pastami na cistenie/"bielenie" zubov.
o prášku do pečiva som nepočula,poznám iba to so sodou bikarb.kamoške to pomáha,má pekné zúbky aj ked fajčí
ja som to skusala, lebo som to niekde citala ze pomaha... nemyslim si ze to bieli zuby, ocisti ti to mozno ten povlak co mas od kavy a tak ze sa zdaju belsie, ale ked to mas v ustach trocha dlhsie alebo si s tym posuchas dasna, tak to je velmi neprijemne, budes mat potom hnusny pocit v ustach.