kedy je puchnutie noh v tehotenstve nebezpecne?

tonjadabik

Ahoj potrebujem poradit.som v 18tt a zobudila som sa opuchnuta ale ruky a tvar tak neviem je to normalne? poradte mi prosim dakujem

tinka228

jajullik ani mne nikdy neodpuchli. až asi týždeň po pôrode. je to nepríjemné, ale ak budeš mať všetko ostatné v poriadku tak to musíš len nejak pretrpieť. ja som ich mala tak napuchnuté, že som nič neobula len plážové šľapky aj to nastavené na najväčšiu veľkosť a to som ich mala úplne zarezané do nôh. ešte že som rodila v auguste lebo v zime si to neviem predstaviť čo by som si obula.

jajullik

problem je len to, ze mi tie nohy neodpuchaju....ruky ano, ale nohy nie...mam ich non stop opuchnute a citim v nich nejake zvlastne brnenie...neviem..

1111111

v 3.trimestri opuchy možu byt,pri vykladaní noh do zvýšenej polohy by mali byt redukované,u doktorky ti zmeralú TK a moč,ak to bude ok tak sa neboj,nejde o gestézu

tinka228

nebezpečné je to vtedy, ak máš aj bielkovinu v moči a vysoký krvný tlak.

mne tiež neskutočne opuchli nohy a oveľa v skoršom štádiu tehotnosti a našťastie to nič neznamenalo len bežný tehotenský opuch. v takomto prípade potrebuje telo doplniť bielkoviny, takže treba jesť jogurty, syry a chudé mäso. mne to však nepomáhalo.