Problem s parkovanim

Príspevok v téme: Problem s parkovanim
nadasa

MAM TENTO PROBLEM, NETYKA SA ZDRAVIA/AK NERATAM STRES :) ALE NEVIEM KAM SA OBRATIT, POTREBUJEM RADU A INFO:

byvame v RD a mame garaz,pred garazou vysuvnu branu na vyjazd a vstup do garaze.kedze je tu vsak obrovsky problem s parkovanim-hlavne roznych navstev a neda sa rozumne dohodnut ani opakovane aby nam nebranili vstupu ci vyjazdu/mame velke auto. a ked ho chceme mat garazovane,permanentne zhaname majitelov akychsi vozidiel koli ktorym nemozme dnu ci von-ten priestor je tu pre velke auto dost obmedzeny/. a niektori su az tak drzi-zvlast mladi-\"pubertiaci\"co navyse sialene rychlo jazdia, ze sa nam postaviea rovno pred tu vonkajsiu vysuvaciu branu a tak sa nemame ako dostat do garaze.

chcem vas poprosito rady,ake mam oficialne moznosti riesenia situacie-ked sa teda nemienime zakazdym komusi doprosovat aby nam uvolnil vjazd do vlastnej garaze a nahanat majitelov tych vozidiel, zvlast rano,ked sa clovek ponahla do prace...?

kam a na koho sa mame obratit?

mozem si tam vyvesit cedulku napr:zakaz parkovat, auta budu odtiahnute, ci vstup do garaze,auta budu odtiahnute alebo take nieco? ci na to potrebujem nejake oficialne povolenie? ak hej, od koho a na zaklade coho su mi ho povinny vydat? alebo si mozemten priestor na ceste ktory potrebujeme aby sme vysli von ci do garaze vyznaciT?/teda bielymi ciarami a krizom?/kedy mozem zavolat odtahovku a mozem vobec, ci len policiu?je to hrozne stresujuce,naozaj.

prosim, fakt neviem co mozem a co nie ani kde to mam riesit. prosim o overene informacie .dakujem vam

tibka

nadasa - najlepsie sa bude ist spytat na miestny urad - bud teda obecny alebo mestsky - tam ti urcite poradia co dalej...

nadasa

zuzusa ano, tu papucu by policajti mohli dat, v pripade ze by to bolo asi vyznacene,inak asi nie?neviem.len to musi asi niekto oficialne vyznacit teda si myslim a asi teda "NIEKOHO" o to treba poziadat?-ale ci to ten NIEKTO schvali to neviem,alebo ci sa za to plati mesacne,ci to treba prenajar...?

nadasa

tinka NIE,jasne ze nieje. ten priestor pred branou je predsa verejny,ako pred kazdym inym vstupom na pozemok. az za branou-teda za plotom je to nase,lenze ked nam ten priestor-i ked len z casti blokuje nejake auto!co tam stoji na "verejnej komunikacii" tak ako sa asi tad dostaneme z garaze ci do garaze? preto sa pytam, ake mam moznosti a co legalne obstoji :(
aby sme sa nemuseli furt natahovat s cudzimi ludmi a kdekomu as prosit a vysvetlovat,co i tak zial nepomaha,niekedy sa proste s "ludmi" neda dohodnut...

tinka228

a ten priestor pred tou bránou kde stávajú tí cudzí je vašim vlastníctvom? ak áno tak si tam pokojne daj tabuľu, že súkromný pozemok - neparkovať.

zuzusa

Tak technické služby mesta by to mohli vyznačiť. A u nás dávajú policajti normálne papuče za to že stoja zle po chodníkoch a zavadzajú, skús ich len tak zavolať s telefónnej búdky. Možno to zaberie ked ich pravidelne zavoláš.

nadasa

zuzusa tiez mi to napadlo ako prve, len oco mi vravel, ze na to by som mala asi mat specialne povolenie,alebo by mi to mal "ktosi" vyznacit.ale tiez si nieje isty,no a ani nevie KTO. a kto to ma na starosti-aky urad ci organizacia...
lebo ze to by si hockto mohol vycapit nejaku tabulku ze zakaz statia,alebo nacmarat na zem kriz. tak ja neviem. a odtahovku som chcela volat,ale som sa zlakla, ze co ked medzitym odide a potom co?budem musiet odtahovke zaplatit ja? neviem ani ako take sluzby odtahovky funguju a este by mi dotycny mohol zle urobit,ked vie,kto ho dal odtiahnut

zuzusa

No ja presne neviem, ale asi by som tam žltým nakreslila čiary- štvorec s krížom uprostred. A teras som si neni istá ale tuším môžeš zavolať odťahovku a to si potom platí majiteľ. A keď tak choď na políciu s tým že sa chceš iba poinformovať a oni by ti mohli poradiť.