Neviem kde začať, je to dlhý príbeh. Začnem azda tým, že som vždy chcela byť vynikajúca v škole a potom vo svojich koníčkoch - a to nie pre seba, ale pre to že to očakávali moji rodičia a rodina. Nezniesla som zlú známku, a ked som nejakú aj dostala, brala som to vždy tragicky.... Neznášala som sa....nikdy som nebola spokojná... A v roku 2007 to vyvrcholilo - začala som s anorexiou - a to som mala pred chudnutím úžastnú váhu - 54kg a 168cm. No schudla som a dopracovala som sa až na 28kg a 172cm...to by nebolo to najhoršie, lebo s toho som sa dostala. No ked som už nemala "dokonalú" postavu, chcela som sa zamerať na niečo iné - a zamerala som sa na školu. No občas som mala zlú známku a potom som sa trestala - rezala som sa...Dokonca som sa kvoli zlyhaniu (väščinou v škole ale aj živote) pokúsila viackrát o samovraždu - cítila som sa bzť nehodná tohoto života. A aj teraz - dorazilo ma že som dostala3 z chémie, aj ked viem, že som z tohoto polroka chýbala asi dva aj pol mesieca, dorazila ma dvojka z biologie. Mám hrozný strach že pokazím fyziku a matematiku a že zlyhám a to nie len v škole, ale aj v živote. Stále mám mindráky z toho aby som bola dokonalá a ked sa to nevyjde (v niuecom)idem ku dnmu. Dala som si ultimátum 4 dni nejesť aby som sa potrestala za to, že som jedla viacej v minulých dňoch. A viem že ak to nevydržím, budem sa nenávidieť... Ja už nechcem žiť tak obmedzene....navonok v poriadku, v pohode, vtipne a inteligntne pôsobiaca baba, vo vnútri zničená so psychického sebatrýznenia...Co mám robiť?baba
Som perfekcionalistka!
Ale ja chodím aj k psychologovi, aj psychiatrovi....
Psychiater - ten ti pomoze.
perfect... podľa mňa nie si perfekcionalistka! neviem, čo presne ti je, ale si zrelá pre psychológa, tak by som ti odporúčila zájsť, lebo to, čo robíš nie je normálne. prečo musíš byť vždy vo všetkom prvá? bojíš sa, že zlyháš pre okolie? alebo máš pocit, že sklameš samú seba ak dostaneš 3?
ja neviem, ale máš také komplexy, kt. sú ba priam až smiešne, keď si to porovnám so skutočnými prob. spomeniem napr. postihnuté deti, tie to majú naozaj tažké, keď si s milovanou osobou a nemôžeš ju vidieť či počuť. alebo deti v ázii, kt. nemajú čo do úsť, nemajú vodu. tak sa skás porovnať s nimi. ty riešiš známku či svoju váhu? zrejme máš znňiž. sebavedomie.
ja som bola perfekcionalistka a ešte aká. všetko muselo mať dokonal=e vysvetlenie, aj tú najmenšiu somarinu som si plánovala, bola som prísna na seba i ostatných, posudzovala som druhých a chcela ich zmeniť. ak som napr. zaspala či zmeškala bus považovala som to za totálnu nezodpovednosť a rozoberala som to ešte dlho. ako sa mi to mohlo stať. ale teraz už viem, že to bolo naozaj prehnané. vďaka priateľovi som spoznala, čo je to taká tá ľahkosť a ako nebrať veci príliš vážne, h. tie zbytočnosti nie. takže teraz sa skôr radím k opimistom a je to omnoho lepšie zmena ako byť posadnutá i tou najmenšou banalitou. určila som si priority, ale tie skutočné.
si dosť vysoká na svoj vek...
skús sa ukľudniť
Teraz mam len 15
koľko máš rokov?
perfect,
Ty ani zdaleka nie si perfekcionalistka, od toho mas na mile daleko!! Ty si zial, velmi chora a potrebujes pomoc odbornika. Prajem vela stastia
28kg a este zijes? tak to je zazrak
myslim ze uz si schytala dost od zivota aby si sa uvedomila
psychiatra zrejme uz navstevujes, beries lieky - nepomaha to?
vies keby si chcela byt fakt perfektna, tak sa nezaoberas tym ako vyzeras a ake mas znamky, ale ci si zdrava a spokojna, a ci vychadzas s ludmi okolo seba
to ostatne je len hlupe dokazovanie seba aj inym ze si lepsia - a nie je to pravda
kazdy v zivote robi chyby - nauc sa ze robis ich aj ty, a vezmi to za svoje
prijmi pokoru do svojho zivota - maj sa rada taka aka si a odpustaj sebe aj ostatnym
vyhladat urychlene pomoc...a nie taku laicku na fore, ale odbornu...fakt sa musis liecit, to myslim uprimne a v dobrom...vyhladaj psychiatricku pomoc, nechaj si poradit a pomoct...su to odbornici a vedia co maju robit aby tvoj zivot opat nadobudol zmysel