ahojte pozná niekto gynekologa havranka alebo laluhu?ktorého vybrať?má niekto skúsenosti s nimi?dik je to surne
Gynekolog Šaľa, Galanta
Ahojte..
Rada by som sa s Vami podelila o svoju skúsenosť..
Dr. Trajanova som navštevovala od svojich 18-ich rokov.. Nemala som s ním žiaden problém.. Vždy bol príjemný, ochotný a všetko mi rád vysvetlil.. Bola som rada, že mám takého dobrého gynekológa.. Vyhovovali mi aj jeho ordinačné hodiny, dalo sa to super prispôsobiť, nakoľko ordinuje aj večer..
Navštevovala som ho aj počas tehotenstva.. Tak isto nebol žiaden problém.. Dovtedy bolo všetko v poriadku.. Ale ten problém prišiel a on zrejme nevedel, čo má robiť.. Dopočula som sa od viacerých, že kým nebol problém bolo všetko v poriadku, ale akonáhle prišiel problém, tak už nevedel, čo má robiť... Dosť smutné..
V decembri som sa bola sťažovať na zvýšený krvný tlak a na opúchajúce prsty na rukách.. Na tieto podnety som dostala odpoveď, že zrejme pijem príliš veľa tekutín a nepripisovali tomu vôbec žiadnu príčinu..
V januári som bola v 7. mesiaci tehotenstva.. Navštívila som ho s tým, že som prestala cítiť pohyby dieťatka.. Bola som veľmi vyplašená, pretože predtým boli pohyby veľmi intenzívne, niekedy až bolestivé..
V to ráno prišiel v nejakej blbej nálade, ani sa nepozdravil.. Svoje problémy si ale mal nechať doma a nenosiť ich do práce ako profesionál... Odbehol si do svojej miestnosti, kde si zrejme odkladá veci a potom do ambulancie.. Samozrejme som si zavolala, či môžem prísť, či ma zoberie.. Jeho asistentka mi povedala, jasné, že zoberie, nech okamžite prídem..
Hneď ma zavolal dnu s podivným tónom v hlase: No už poďte a tváril sa ako keby som prišla s pupákom na zadku... V ten deň bol celkom rozpačitý... Povedal mi, že netreba hneď robiť paniku. Bola som prekvapená z jeho neprimeraného jednania, pretože takto sa nikdy nezachoval, jeho ambulanciu som roky navštevovala..
Bolo to pre mňa zvláštne a cítila som, že sa niečo deje.. Celý čas som sa modlila, nech je naše dievčatko v poriadku.. Neopísateľný strach a obavy.. Často ma bolievala hlava, tie bolesti bolo neznesiteľné..
Spravil mi rýchle ultrazvukové vyšetrenie, nakoľko som nebola vopred objednaná.. Absenciu pohybov zdôvodnil tým, že mám na sebe viac tuku, ktorý pôsobí ako špongia a pohyby môže odraziť. Žiadne iné vyšetrenie nevykoval, čo ma veľmi prekvapilo, pri takýchto ťažkostiach. Potvrdil mi, že je všetko v poriadku a vraj sa mám ísť domov kľudne vyspať. Naďalej som nepociťovala pohyby, z čoho som samozrejme mala obavy, no myslela som na to, že je všetko v najväčšom poriadku, ako mi povedal lekár. Dokonca ani sestričku tam nemal v tento deň..
O pár dní som išla na pravidelnú poradňu, kde mi môj lekár oznámil to, čoho som sa pri mojich ťažkostiach obávala a to že nenachádza ozvy srdca dieťatka, s otázkou odkedy nepociťujem pohyby (pritom som bola u neho pred pár dňami) a s dotazom: „Bohužiaľ, aj toto sa stáva“ (veľmi neempatické a neprofesionálne jednanie) a nech idem čo najskôr do nemocnice, kde ma hospitalizujú, urobia ďalšie vyšetrenia a vyvolajú pôrod.
Naša dcéra bola mŕtva.. V tejto chvíli sa mi zrútil svet...Dodnes to nedokážem prehltnúť a zmieriť sa s tým.. Do nemocnice som bola prijatá s horibilným tlakom.. Nehovoriac o tom, že som si poležala okrem iného aj na Infekčnom oddelení, pretože som sa celá od hlavy až po päty vyhádzala dodnes nevedia z čoho, pravdepodobne som mala už otravu krvi, keďže sa ani nevie koľko som v sebe mŕtve dieťa nosila.. Ženy nechcite vedieť aké muky som tam prežívala medzi rodiacimi mamičkami a plačúcimi novorodeniatkami.. Nehovoriac o tom, keď mi vyvolávali pôrod(čo sa nepodarilo), tak sa rodili samé dievčatká..
V nemocnici mi povedali, že keby ma poslal hneď do nemocnice, tak malú mohli zachrániť.. Pretože veľa mamičiek pri zvýšenom tlaku hospitalizujú, tlak sledujú a dávajú liečbu.. Povedali mi, že by mi spravili cisársky a malinká by bola v inkubátore.. Tiež som bola aj na morfologickom ultrazvuku aj na odbere plodovej vody, všetko v najväčšom poriadku.. Čakali sme zdravú dcérku...
Maličká dostala infarkt do placenty, čo mohol spôsobiť môj už vtedy dosť zvýšený krvný tlak, ktorý mal byť v tehotenstve pravidelne kontrolovaný, poprípade ustálený alebo vyšetrený internistom.. Po návrate z nemocnice som gynekológa okamžite zmenila.. Takže zbytočne, že som bola roky spokojná, keď prišiel problém a ja som preto prišla o to najcennejšie, prečo som žila NAŠU MILOVANÚ DCÉRU.. Neviem či mu to dokážem odpustiť... Dodnes mám zdravotné problémy.. nehovoriac o mesiacoch prebdených nocí....
sestra chodi havrankovi a je spokojna, ja chodim Baranovi aj ten je super..
laluha je dobrý. je jemný a milý. ale to preto, lebo je xxx
Síce toho prvého nepoznám, ale radšej si vyber jeho.
Nehovorím, že je Laluha zlý lekár, lebo dobre, opatrne vyšetruje.. Ale neľúbilo sa mi to, že už každú zobral (čím viac pacientok = tým viac peniazi..) a potom nič nestíhal:
Ak tam ideš, hodiny musíš čakať kým sa dostaneš dovnútra, a potom sa ťa poriadne ani nevyšetrí, ani si ťa nevypočuje... Len si zamyslí a iba tak si vypisuje všelijaké nemoderné HAK - od kt. som napríklad ja roky mala problémy s menštruáciou + iné zdravotné problémy.. Nebolo to vôbec príjemné..
Takže ja som s ním vôbec nebola spokojná, som rada, že som od neho odišla..
ja chodím k laluhovi a som veľmi spokojná...
ahoj ja chodím k laluhovi je fajn...toho druhého nepoznám
...najlepší gynekológ v Šali je MUDr. Trajanov... :P
pocula som ze je dobry, kamaratka k nemu chodila.