Zdravim vas, prosim, ako sa vola človek (rodič, choroba, syndrom) ktory privedie dieťa do kritického zdr.stavu aby bolo hospitalizovane a tam sa rodič predvadza ako úžasný opatrovateľ?
Opičia láska...
ufonko, ty si masochista
Ja si myslím že mám tento syndróm. Ale neviem či to je on. Totižto mňa vzrušuje ak sa tríznim. Hlavne ak si obväzujem nohu a silno si ju sťahujem lepiacou páskou, a ešte keď chodím bosí aj to ma vzrušuje. A naschvál si pichám do päty ihlu a podpalujem si nohu zapalovačom. Neviem ako to mám riešiť. Ja proste neviem. Nejaka dobra rada ?
urcite nejake psychoterapie. ale na svk? je to take zriedkave ze asi nie. individualne u psychiatra.
na co to potrebujes vediet?
ono je to pochopitelne celkom ze je to u zdravotnickych pracovnikov. vela vedia, vela svoje deti pozoruju, kombinuju a potom s nimi behaju po lekaroch. toto je zrejme taka nevedoma forma, nerobia to naschval, a muma ty si asi myslela nieco trosku ine, ze ta mama umyselne a vedome spôsobuje ochorenie svojim detom nie? som nasla zaujimavy clanok o podobnej osobe:
www.nanicmama.sk
Münchhausenov syndróm by proxy patrí do skupiny týraných detí (CAN syndróm), pričom najčastejšie matka predstiera neskutočné problémy svojho dieťaťa, alebo ich sama vyvoláva. V oboch skupinách ide o časté zbytočné návštevy lekára, vynucovanie opakovaných neindikovaných
hospitalizácií, vyšetrení a ordinovaní liečiv. Choroba sa až v 1⁄3 vyskytuje u zdravotníckych pracovníkov, je ťažko odhaliteľná a liečiteľná.
www.zdravcentra.cz
O takomto pripade som ešte v živote nepočul.
Munchausenov syndróm alebo keď sa s človeka stane notorický hypochonder.
Ja mam na mysli rodiča, ktorý naschval a vedome privedie svoje dieťa do zleho zdravotneho stavu, hraničiacim s ohrozenim života aby sa v nemocnici mohol prezentovať ako úžasný opatrovatel. Mnohokrat ohuruje lekarov svojimi vedomosťami... atď. Ako sa vola tato choroba?