Zle travenie u babatka

Príspevok v téme: Zle travenie u babatka
caroline333

Zdravim, pisem v mene mojej sestry. Ma maleho synceka, ktory zacal mat nafuknute brusko a problemy s travenim. Citali sme o Beba 2 Premium, obsahuje probiotika, ktore velmi dobre podporuju travenie u babatiek. Chceli by sme Bebu od Nestle vyskusat, moli by ste sa s nami podelit o vase skusenosti? Dakujeme:)

vrana80

Kamaratka mala podobny problem, maleho strasne zapekalo, ze museli casto pouzivat rektalnu rurku. Vymenila mliecko a teraz maju Amilk Bifido a je velmi spokojna, malemu sa do tyzdna upravila stolica.

Brona65

Niektoré malé bábätká trávia s ťažkosťami, ale všetko záleží aj od toho, ako si sa ako tehotná matka stravovala a či si prijímala dostatok živín, z ktorých teraz malé môže čerpať, keď už je na svete. Ďalšia vec je, že nemusíš malému priamo podávať lieky na zlepšenie trávenia, ale môžeš mu dodať živiny, ktoré mu pomôžu, cez teba, teda pokiaľ si ešte dojčiaca matka, čo som vytušila, že ešte asi si. Veď práve v období tehotenstva a dojčenia sa zvyšujú nároky organizmu na vitamíny a stopové prvky potrebné pre správny vývoj plodu. Jedným z najdôležitejších je jód, a keď ho má bábätko málo, tak to môže viesť aj k poruchám telesného rastu a vývoja orgánov, podľa mňa všetko so všetkým súvisí a ty by si mala piť nejaký jódový koncentrát (napr. Jodis) a počas dojčenia sa dostane aj do telíčka tvojho dieťaťa. Za pokus nič nedáš, možno práve toto pomôže. :-)

stastnablcha

tiez som za kooperaciu s doktorom. aj ked asi viem o com pises, mojho syna zapekalo prestrasne a menili sme mlieka na beziacom pase.. ano skusali sme aj bezlaktozove, ankoniec sme skoncili na nejakom hydrolizate. teraz sme na amilku, je ot celkom novinka vraj, a spokojna som.. ale ako hovorim, skus s lekarom najprv...

gastanko2016

môjho malého dlho zapekalo. Vyskúšali sme rôzne UM až sme skončili pri amilk bifido. Obsahuje probiotiká, čo prospieva tráviacemu traktu. Malému chutí a stolica sa mu postupne upravila.

klariqa

bebu urcite odporucam, maly mi na nej vyrastol a nechcel ine sunare. je aj ovela chutnejsia ako napr.nutrilon. maly po nej spokojne spinkal aj kakal,travenie mal tiptop.

Mimma12

Ahojte, ja som sa dozvedela, že problémy s trávením môžu prameniť aj z toho, že bábätko nemá ešte úplne vyvinutú črevnú mikroflóru a netvorí sa mu dostatočné množstvo enzýmu na trávenie laktózy. Preto je dočasná intolerancia laktózy u bábätiek bežná a častá a často môže byť aj pôvodcom kolikovitých bolestí. Ak má bábätko problém s trávením tak skúste sa zamyslieť aj nad nestráviteľnosťou laktózy, vtedy sú dobré bezlaktózové dojčenské mliečka alebo potom kvapky s enzýmom laktáza coliprev - tie sú vhodné už od narodenia. Ja som sa o nich dozvedela, ked uz bolo po kolikach, no moja sestra si ich nevie vynachvalit.

Heňa763

Ahojte maminy, my sme dostali ako sucast klinikboxu pri opustani porodnice probioticke kvapky imunita.heureka.sk. Pomahali nam s bruskom, tak som ich kupila potom este raz a stacilo. Uz ich nekupujem, ale opravdu nam usetrili vela slz a kriku. Je fajn, ze v dnesnej dobe davaju nieco taketo, pri prvej dcerke to tak nebolo.

tinka228

ahojky, super že bábätko sa má dobre. my sme tiež pili a stále pijeme Bebu a sme s ňou veľmi spokojní. želám vám veľa pekných chvíľ s maličkým.

caroline333

Ahoj tinka, maly ma 8 mesiacov. Samozrejme, boli sme u pediatricky, povedala nam, ze Bebu mozeme kludne malemu davat. Je to vyborna alternativa za kojenie. A maly je tiez spokojnejsi:)

tinka228

poraďte sa s pediatrom. nemali by ste skúšať mliečka na vlastnú päsť.

my sme Bebu pili aj pijeme ale až na odporúčanie pediatra.

ak má nafúknuté bruško skúste Espumisan alebo Infacol.

a koľko má malý mesiacov? ja na jej mieste by som tak či tak zašla za pediatrom.