hanbenie

Príspevok v téme: hanbenie
igopa

Chcel by som sa spýtať, čo to vlastne znamená, keď sa človek hanbí. Je to strach, neistota, znížené sebavedomie ? Ja sa niekedy hanbím aj z toho, keď sa na mňa niekto pozrie. Jedna kolegyňa mi povedala, že je to preto lebo myslím na to, čo si o mne myslia druhí ľudia. Ako s tým treba bojovať. Zvýšiť si sebavedomie alebo niečo iné?
ďakujem za odpovede

sweet_lolitta

je super, ze nad tym uvazujes a chces s tym nieco robit, no bojovat s niecim vnutornym nema zmysel, ovela uzitocnejsie je pochopit to, potom uz nebude s cim bojovat :)
Ja si myslim, ze "hanbenie sa" je forma, akou nam telo ukazuje, ze je v strese. Mozno by bolo uzitocne pouvazovat nad tym, ze preco ti tak zalezi na nazore druhych. Ked sa oslobodis od uznania druhych, trema, hanba atd zmizne.

preco

nemyslite si, ze citlivi ludia sa viac hanbia? Poznam ludi, ktori sa ani hanbit nevedia, su absolute suverenni, potom niektori maju iste hranice a su chvile, ked sa uz zacnu hanbit, a este ti(ako ja), ktori sa hanbia velmi casto. Mne sa zda, ze je to velka citlivost a zamerana prave tymto smerom. Ale urcite je viac dovodov