Už asi rok beriem na koxartrozu III. st. rôzne prípravky s obsahom glukosamínu, chondroitínu, MSM, ale žiadne zlepšenie nevidím. Klb ma pri dlhšom chodení alebo pri námahe bolí. Neviete poradiť niečo, s čím máte dobrú osobnú skúsenosť? Neviem, či dlhodobé užívanie týchto látok nemá vplyv na obličky.
Koxartroza
CHcem sa spytať RNG čo najviac obsahuje hyaluronicku kyselinu ked denna davka ma byť 40 až100mg.
Ivka ja som bral condrosul 3mesiace,potom proenzi 3 mes.,mobilin,artrostop hyal a teraz beriem sirup hyalgel jem avokada,papaju,ananas,potravinarsku želatinu a klb stale boli.
Ivka ja som bral condrosul 3mesiace,potom proenzi 3 mes.,mobilin,artrostop hyal a teraz beriem sirup hyalgel jem avokada,papaju,ananas,potravinarsku želatinu a klb stale boli.
Nie kazdy vsetky doplnky absorbuje. Samotny chondroitin napr z tabletiek vie absorbovat len 5% ludi. Glukosamin asi 50% ludi. Mukosacharidy vseobecne su obvykle vacsie molekuly, ktore sa slabo absorbuju. Hydrolyza(varenie) a vytazok z cierneho korenia Bioperine napomahaju znacne absorbcii. Tiez rozne enzymi, napr bromelain, serrapeptaza a ine a samozrejme polarne rozpustidla ako MSM, ktory je zaroven "cistic" a zdroj siry.
Spravna zmes tychto v spravnej forme ale je vysoko ucinna.
Z prirody najucinnejsie su vyrazky z Novozeelandskej Zelenej musle(96% absorbcia) a nejakych podmorskych trubkovcov
Pomocne su vitaminy C a B, tiez latky ako hyaluronany(hyaluronicka kyselina) CMO a avokadove oleje.Hlavne pri tvorbe klboveho mazu, ktora je pri zapaloch znizena a suche klby sa vydieraju velmi rychlo.
zistuje sa rontgenom
ako sa zisti ze sa jedna o koxatrozu? mojho priatela stale bolia kolena... a mna tiez niekedy bedrove klby pobolievaju. ako sa zistuje?