Zakladám novú tému, pls píšte všetko o antikoncepcii, vaše názory, skúsenosti...Mnohým ,,z nás" pomôžete!!! :)
Antikoncepcia :)
dalej este kalendarova
5-27%
meranie teploty
cislo nepamatam
inak tu tam sake sikovne porovnanie
en.wikipedia.org
ja sa spolieham na pharmatex
0,3-7%
stym ze ho kombinujem
XXX_LLL: chválim, že chceš byť chránená... ;-)) to fakt chválim...takto sa mi to lúbi... :-))
no a k veci... to, či s ním máš spať alebo nie, vieš ty sama, takže o tomto sa asi baviť nebudeme, rodičia zvyčajne vždy chcú niečo iné ako ich deti, to tak býva... a držím palce vo vzťahu...
a dúfam, že ti bude prispievať na tbl...
alz-bee a severanka
moji rodicia by to nikdy nepochopili...oni mojho chalana neznasaju kvoli veku (je o 5 rokov starsi) myslia si ze ma chce dostat iba do postele...ale viem, ze to tak nie je...mal mnoho prilezitosti, no nevyuzil to...spolu sa dokazeme rozpravat naozaj o vsetkom, preberali sme minule prave tabletky...on vravel, ze je to len na mne..ja s nim nechcem este spat..ja s tym pockam...len chcem byt dobre chranena...aby som potom nelutovala jeden akt...
XXX_LLL: ale ved nemysli hned nato, ze ti ziadne nesadnu...treba mysliet pozitivne:))...a inak aj moja sestra zacala brat uz v 16tich. A rodicia to v pohode brali, praveze sa tesili, ze chce segra zit zodpovednym sexualnymm zivotom. (lebo v tom case mala uz rok a pol priatela, cize im zrejme bolo jasne, ze uz k niecomu medz nimi doslo...tak ale rodicia su vselijaki:))
XXX_LLL: minieš na to presne toľko € ako keby si si kúpila tie ktoré ti sadnú :D
pozri, po mesiaci užívania, ak bude nejaký problém, skočíš za gynekologičkou... myslím, že väčšina gynekologov to tak robí, že pozve ženu na kontrolu po prvom mesiaci užívania... a aj keby nie, tak si pôjdeš minimálne po recept... a tam sa s ňou už porozprávaš...
btw...máš 16...skúš ešte aspon rok počkať... teda ak ti môžem takto poradiť...
severanka: ked mi nesadnu tabletky...nepoletim hned za gynekologickou...a sak kym vsetky tie tabletky vyskusam miniem nato dost eur =(
alz-bee: je to blbosť s tou "neplodnosťou"...poznám babenu, ktorá vysadila HAK, že sa časom budú snažiť o bábo, ale ani sa nemuseli, lebo hneď v cykle po vysadení otehotnela a má krásneho, zdravého synčeka...
je to indi-vindy
severanka: tie minuty sme asi ratali spolu:))
XXX_LLL: umierať v akých bolestiach? :D asi som ťa nepochopila :D
Ked nesadnu, skusis ine:)...ja som si tiez spociatku myslela, ze mi tie Lindynette nesadli...proste jeden cely mesiac som spinila. Kolkokrat ho dokonca priatel zo mna vybral krvavy :-/...ale gynekologicka mi vravela, ze nech sa nebojim, ze ked zacnem brat druhy blister, tak spinenie uz nebude a ze keby bolo, tak mi ju zmeni. A mala pravdu, spinenie prestalo:)..a je to fakt uplne super. ten sexik je odvtedy ovela uvolnenejsi...ziadna zdrzovacka s kondomami, alebo zavadzania cipkov/gelu pharmatex...proste ked mame chut, tak skocime nato:)) a priatela som si vycvicila tak, aby sa urobil mimo mna...i ked neraz sa stalo, ze dal uplne vsetko do mna a babo nebolo ziadne...cize ja som naozaj spokojna. i ked jasne, ja uznavam, ze mozno ked ju po niekolkych rokoch vysadim, tak budem mat hroznu plet, vypadaju mi vlasy, zuby a neviem co este, mozno deti nebudem moct mat, tak ale zijem pre pritomnost. Som mlada a tak si chcem milovanie uzivat. A tu na fore v oddeleni Deti, babatka pisali mamicky, ktore brali HAK, ze po vysadeni HAK v pohode otehotneli, cize podla mna je to naozaj individualne. Ved to by bola blbost, aby vsetky zeny, co najprv brali HAK nemohli otehotniet...